Следва

MFW: Prada, есен/зима 2015

Carven си намериха творчески шеф/ове/. Чакаме ревюто утре

Гийом Анри напусна Carven през септември 2014-а. В понеделник стана ясно и кой го сменя на...

All fashion преди 9 години

Гийом Анри напусна Carven през септември 2014-а. В понеделник стана ясно и кой го сменя на поста - творческа руля в прочутата френска модна къща поемат двама дизайнери наведнъж - Алексис Марсеял и Адриен Кайядо.

Предвид успешното справяне с Marc by Marc Jacobs на Луела Бартли и Кейти Хилиър, да поканиш не един, а двама дизайнери за споделена едновременна отговорност, като при това те не са нито прекомерно известни, нито прекомерно скъпи в този момент от развитието си, е отличен ход. Женската линия на Carven след напускането през есента на Гийом Анри (който ще покаже първата си колекция за Nina Ricci на 7 март), както бе обявено, ще разчита от този сезон на новата двойка. Отговорността се поделя между Алексис Марсеял и Адриен Кайядо — и двамата възпитаници на парижкото модно училище Atelier Chardon Savard, сътрудничили известно време на Givenchy, но никога не работили в дует до този миг.

Марсеял стартира кариерата си през 2007-а, ставайки дизайнер по трикотажа в Givenchy, а преди дни представи последната си колекция в качеството си на креативен директор на Iceberg. Кайядо пък първо се занимава около две години с дизайн на обувки в Marc Jacobs, после минава през работа в отдела по аксесоари в Givenchy, а после е дизайн-консултант в Tod's и Jil Sander.

Междувременно през януари бе обявено името и на креативния директор на мъжката линия на марката. Carven Homme оглави Барнабе Арди.

Броим часовете до четвъртък, когато ще бъде представена новата колекция, а очакванията са големи, както потвърди и директорът на модната къща Енри Себаун: "Когато срещнах за първи път Алексис и Адриен разбрах, че споделяме една и съща визия за жените, модата и Carven, и просто знаех, че те са нужното звено за бъдещия успех."

Пожелаваме и очакваме!

More All fashion