Следва

"Досието Петров" открива Sofia Film Fest

Зрелищна надпревара в необработен терен ще се проведе този уикенд на Витоша

От 6-ти до 8-ми март любимата на софиянци планина, за пръв път от 15 години насам, ще бъде...

Events преди 9 години

От 6-ти до 8-ми март любимата на софиянци планина, за пръв път от 15 години насам, ще бъде домакин на зрелищна ски и сноуборд надпревара в необработен терен. Състезанието се казва “ X Lines”, a aрена на надпреварата ще бъде местността Резньовете, в района на „Лавината“ и Витошко Лале 2.

Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, част е от програмата "София – Европейска столица на спорта през 2018 г." и се очаква да бъде едно от най-атрактивните за годината.

Надпреварата ще предизвика някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, но също така ще даде шанс и на много други непрофесионалисти да изпитат тръпката от карането по необработен терен. До този момент записаните за участие са над 80 човека от цялата страна, като има записан състезател дори от Южна Африка.

X Lines ще бъде първото състезание на родна земя, което ще включи в себе си и категория за деца и младежи, като специално за тях ще бъде подготвена информационна лекция, на която ще могат да научат много полезни неща свързани със спорта, планината и правилата за безопасност.

Витоша X Lines ще бъде едновременно самостоятелно състезание с отделно класиране, но и в същото време ще бъде финалния кръг на фрийрайд сериите - Freeride BG Tour 2015, които включват в себе си общо 3 кръга на 3 планини и един общ победител.
Участниците в състезанието ще бъдат разпределени в 7 отделни категории: Мъже и Жени ски, Мъже и Жени сноуборд , Деца (10-12, 13-14, 15-16).



Програмата за съботния ден ще бъде най-натоварена - тогава ще се проведе състезанието в категории Мъже и Жени, практичната лекция за деца и младежи и всичко ще завърши със свежо парти в хижа Алеко. По време на партито ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите, за които има подготвен богат награден фонд, любезно предоставен от спонсорите на събитието.

Състезанието се провежда в подкрепа на кампанията „Нашите недоносени деца“ на „Абви“ и има за цел да запознае повече хора с този проблем и с начините за превенция.

X Lines 2015 ще бъде първото издание на събитието, а организаторите от Консепт Криейтив имат амбицията да го превърнат в една добра традиция, която да развиват в бъдеще и ежегодно да предизвикват все по-голям интерес.

Очертава се един хубав уикенд в планината изпълнен с много адреналин и силни емоции – не го изпускайте – вход свободен!



Програма:

06.03.2015 | Петък
09:00 - 12:00 – Регистрация /хижа "Алеко"/
10:00 - 16:00 – Оглед на състезателната зона
10:00 - 16:00 – Тренировки /в ски зоната/
18:00 - 20:00 – Регистрация /хижа "Алеко"/
20:00 – Техническа конференция /хижа "Алеко"/
21:00 – Парти за „Добре дошли“

07.03.2015 | Събота
9:30 – Среща на състезателите преди старта
10:30 – Начало на състезанието /Категории: мъже и жени/
14:00 - Практически съвети за деца "Безопасност и поведение в планината" - Вход свободен!
20:00 – Награждаване /хижа "Алеко"/
21:00 – Парти
*08.03.2015 Резервен ден – при лоши атмосферни условия

08.03.2015 | Неделя
10:00 – Техническа конференция състезание деца - Горна станция "Лале 1"
11:00 – Начало на състезанието /Категории: деца и младежи/
Награждаване /във финалната зона/
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.