Следва

We love: Каролин де Мегре за L'Officiel Mexico

MFW: Prada, есен/зима 2015

Миуча Прада изненада множеството, и това, събрано в залата в Милано, и това, което дебнеше...

All fashion преди 9 години

Миуча Прада изненада множеството, и това, събрано в залата в Милано, и това, което дебнеше отвън и навред, като зави на 180 градуса и, за разлика от мрачните тонове и сериозно настроение на последните си колекции, прескочи в идеята за момичета като бонбони.

Следващата зима, по версията на Prada, ще е подчинена отново на актуалните 60-те, пастелите и неопрена.

Тъмните тонове, правите и ъгловати силуети, разсъжденията (пълни с веществени примери) за ролята на пола в днешната мода — последните два сезона бяха за Prada всичко друго, но не и жизнерадостни, весели или въздушни. Мъжката есенно-зимна колекция, по време не ревюто на която на подиума в подобни дрехи излизаха и момчетата, и всичко беше изцяло черно-сиво, също затвърди тенденцията за италианската модна къща от няколкото поредни минали сезона.

Затова в интерес на истината, в края на седмицата в Милано, на подиума се очакваше продължение на темата, заявена през януари в total black шоуто за мъже. Само че Миуча Прада, очевидно прекрасно разбирайки, че именно това се чака, неочаквано направи оборот на 180 градуса и, захвърляйки неотдавнашната безполова чернилка, представи съвършено нежна, момичешка, бонбонена колекция.













По думите на самата Миуча, тя е решила да си спомни за добрата стара романтика, което пък веднага носи асоциации с Алесандро Микеле, новият креативен директор на Gucci, и неговите «нови романтици», които той търси и в момичетата, и в момчетата. Прада напълно се отказва от всички традиционно мъжки кодове в дрехите и облича всички момичета в светло розови мини-рокленца и скъсени инфантилно панталонки. За всяка вещ, показана на подиума, няма да натежи да се използват умалителни епитетчета, просто всичко е палаво очарователно и няма как да е иначе. Полички, сакенца, чантички - сякаш нереално звучат тези думи, отнесени към една от главните колекции на една от най-важните Седмици на модата? Но да намерим други за показаното с неговите кръгли копчета, веревни ръкави, цветя на ревера и ярки принтове, наистина е трудно.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.