Следва

Навреме за пролетта

Армани пуска нова дамска линия, за да са свързани по-здраво модата и живота

Джорджо Армани няма умора - на пресконференция преди няколко дни, по повод ревюто на...

All fashion преди 9 години

Джорджо Армани няма умора - на пресконференция преди няколко дни, по повод ревюто на основната си марка, дизайнерът обяви, че пуска още една, съвършено нова линия. Планът е мащабен, цитираме: «създаването на нова класика».

80-годишен вече, Джорджо очевидно няма никакви пенсионерски планове за заслужена почивка - италианецът ще работи допълнително над нова линия prêt-à-porter, наречена New Normal, в която ще влязат неща, съответстващи на визията му за ежедневно дамско облекло. «Искам да покажа как трябва да се облича жената днес, — казва Армани пред WWD. — Идея е в това да се създаде новата класика».

Линията ще се състои от неща, които не излизат от мода, лесно се съчетават едно с друго и с всичко останало едновременно, и отиват на всички. С новата колекция моделиерът цели да укрепи идеята си за това, че модата трябва да е свързана с реалния живот и не може да е просто резултат от неудържимия полет на фантазията.

Освен тази нова ангажираност на Армани, има и друга, не по-малко любопитна - Маестрото планира да се занимае със своя собствен музей, който ще се помещава на територията на бивша фабрика на Nestlé.
 

More All fashion