Следва

Post holiday office outfit

Най-важните неща, които научихме от звездната мода през 2008

В началото на годината, леко изтощени от безкрайните празници, седнахме на чаша горещо американско и малко останал коледен...

All fashion преди 15 години

В началото на годината, леко изтощени от безкрайните празници, седнахме на чаша горещо американско и малко останал коледен сладкиш да проследим на какво ни научиха за модата и стила тези, чиито модни и лични съдби следим цяла година, волно или неволно. Какво са звездите, холивудските знаменитости и известните европейски имена, ако не пример за lifestyle подражание.

Ако не бяха те, как щяхме да знаем колко просто е да влезеш във форма два часа след раждане, как да изглеждаш небрежно стегнат докато отиваш до пазара, как да лавираш пред вечно жадните за сензации околни или просто как да не се обличаш. Във всеки случай, няколко са нещата, които си струваше да отбележим и запомним от известните и техният моден избор през изминалата 2008, защото се оказаха интересни.




Няколко доста хубави мъже пуснаха мустаци през годината и това се оказа секси. Е, винаги има известен риск в мустакатата физиономия, сведен най-общо до това да напомниш силно на порно звезда от нискобюджетна германска продукция или обикновен албански сводник. Милко Калайджиев не е от тази година, затова не важи сред рисковете. Опасност от подобна препратка няма само в случаите от 2008, когато Брад Пит, Джордж Клуни и Джъд Лоу, и още красавци от този калибър пуснаха мустак и им се получи.




Друг рисков момент остава по наши наблюдения гащеризонът. Сякаш е време да го оставим на професионалните механици или нека са астронавти. Не е важно, че маса дизайнери се надпреварват да промотират тази иначе неудобна дреха. По-същественото е, че от това което видяхме през годината, гащеризонът променя фигурата на лошо, не позволява лесна реакция на никакви предизвикателства и въобще, колкото и да се усмихва Гуинет Полтроу, облечена в това, ние не се убедихме в целесъобразността.




Рибеният мотив, напротив, се оказа нещо много женствено и красиво. По принцип, никоя от нас не иска да изглежда като току-що хваната златна рибка от приказка, но пък убийственото решение на Jean Paul Gaultier за церемонията за Оскарите през Февруари, което обгръщаше Марийон Котияр, е изумително. Изводът, на който сами не вярвахме, е, че русалките са секси. Важното условие тук е когато се опиташ да повториш опита, нека бъде под професионален контрол.




Каквото и да облече Ройшин, не се противим. Признахме ирландската принцеса за фешън икона, и не само ние. Каквото и да облече, спокойно става за вдъхновител на собствените ни действия, дори когато става дума за прическите. Прекрасен пример за това как една обикновена физиономия и напълно обикновена фигура се превръщат в модна тема поради някой други умения - еклектика, риск, хармония, риск, стил, и пак риск.




Не прецаквай младостта си. Дори самото съобщаване на това ни кара да се чувстваме стари, но наистина усилията на много млади хора умишлено да се състаряват направо убиват. Невероятно количество хубави млади момичета по улиците и от екрана, и от където се сетиш, изглеждат благодарение на тежкия грим и неподходящи дрехи толкова възрастни, че ни боли сърцето. Едно чисто лице е далеч по-красиво от напластеното с тежък грим, особено ако сме до 25. А и стойката е важна, трябва да си изправен.




Че си участвал в риалити изобщо не ти дава право да се наричаш дизайнер. У нас примерите клонят към второто издание на Big Brother - имаше една Елена и един неин бивш мъж, чиито джинси не си купихме. Иначе, Парис Хилтън, Мел Би, Никол Ричи и други опитаха през 2008, и доказаха тезата.




Да пазаруваш като за последно - също. Касае почти всички холивудски знаменитости, както и боянските такива. Кейти Холмс е най-точният пример, за който се сещаме. Неясно защо тя винаги изглежда евтина и мнооого семпла, при това с възможно най-скъпи дрехи, при това съчетани под зоркото око на личният й стилист.




Да изглеждаш добре все още е най-доброто отмъщение. Важи с пълна сила за Ан Хатауей и Шъная Туейн, които, след като се разделиха с бившите си са по-бляскави отвсякога. Тъй като в момента Ейми Уайнхаус също е сама, там също се възлагат големи надежди. Нека започне с някои основни хранителни добавки и нещата сами ще тръгнат.




Надживяхме Секса и града. Вярно, че филмът пожъна очакван успех през лятото и слава Богу, че приключи до там. Макар и сладки, четирите героини не успяха да ни легнат на сърцата като втора ливърпулска четворка. Освен много дрехи и неустойчиви характери, филмът заби в главите ни името на Бланик завинаги. Добре, но и обувките на Прада не са лоши. А и трудно приехме хартиеното цвете на главата на Сара Джесика на премиерата, не знаем за вас.




Перфектната мини рокля от лъскава материя спокойно кара хората да забравят, че главата ти е обръсната. Дълго време името Бритни навеждаше на пернишка трагедия с елементи на холивудски трилър. Тази година обаче, на наградите на MTV, Бритни се появи в това убийствено сребърно нещо и доказа, че е тук и сега. Признахме всъщност най-вече силата на добрата рокля. И банята. Не е лошо да го помним, влизайки в 2009-та.

More from View Sofia

More All fashion