Следва

Гостите на шоуто на H&M в Париж

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Датското модно списание "Cover" си навлече негативите на читатели по цял свят, след като публикува на страниците си снимка на анорексично слаб модел...

All fashion преди 9 години

Не на прекалено слабите модели! Отново!

Датското модно списание "Cover" разсърди читателите си, както и ползвателите на модна литература въобще, като се върна години назад и тропна на страниците си снимка на страшно слаб, направо анорексично слаб модел, именно 16-годишната Lululeika Ravn Liep.



Много от читателите разкритикуваха фотоса, като го нарекоха “реклама на анорексията". И вярно, тъкмо се завихри една човешка вълна за ползване и на по-нормални модели в модната фотография, че дори и на откровено пухкавки хубавици за целите на рекламните кампании, и хоп, пак се върнахме години назад.

За щастие, острите коментари и разгорещени дискусии принудиха главната редакторка на списанието Мелани Малинг да се извини публично за грешката си, като в писмо до читателите нарича "тъжен ден" момента, в който снимката е публикувана и признава, че искрено съжалява, че е позволила подобно нещо да излезе.

"През всичките тези години работим, за да променим идеала за красота, да покажем, че можеш да бъдеш привлекателен, без значение от възрастта и килограмите. Винаги се стремим да мотивираме момичетата да бъдат здрави", обяснява Мелани.

Ами като се стремите, внимавайти повече, де!

Селенчето Гомес за V magazine

Селена Гомес се появи на доста спорна корица за V magazinе, която определено цели да представи певицата в една такава секси светлина. Но по наше, и по мнение на феновете, резултатът е доста объркващ. На снимката виждаме сладката Селена, която ни дарява с невинен поглед над дясното си рамо, докато с ръце прикрива гърдите си. Определено нямаме проблем с провокативния характер на снимките, а с идеята, че Гомес е направена да прилича на младо момиче, някъде на границата с детето. На тези снимки, напомнящи за времето, когато чаровницата беше звезда на Дисни, й даваме най-много 15 години. Без изненада, снимката бързо предизвика лавина от критики както в социалните, така и в традиционните медии.

Сандали или...?

В модните ни гафове тази седмица, почетно място заема и Рик Оуенс с неговите меко казано ектравагантни, да него кажем направо, грозни “сандали”, които, ако не беше описанието в luisaviaroma.com, бихме помислили за някакъв вид средновековен уред, предназначен за оране на полета, например, а не за просто, при това модно, ходене с тях. Цената им също е впечатляваща, ще ти трябват £ 1 517, за да се сдобиеш с чифт, въпреки че определено е по-добре да не го правиш.

J.Crew&Lacoste - неочаквано слабо

Страшно харесваме J.Crew по принцип, но честно казано не виждаме никакъв смисъл в новата им колаборация с френския, подчертано спортен бранд Lacoste. Става въпрос за мини линия от поло тениски за пролетта, които са създадени от главния дизайнер на мъжката линия Франк Муйтиенс. Може би точно оттам идва и проблемът, защото тениските излеждат прекалено заети от мъжкия гардероб, буквални и затова безинтересни, и дори развлечени. Въпреки че логото по топовете е извадено от архивите на бранда от 1983 г., цялата линия изглежда почти едно към едно с редовните им колекции. Губи се взаимстването от J.Crew, което пък според нас води и до обезмислянето на цялата идея...

Double trouble

Не се случва всеки ден да видиш някого, облечен като Ким Кардашиян. Затова можем да си представим как ли се е чувствала Рита Ора, след като попадна облечена като скандалната Ким в една и съща вечер, на едно и също парти със самата нея. Стегнати в розов латекс на марката Atsuko Kudo, двете звезди се сблъскаха на партито на Мадона в Лондон. Неприятната сцена не бе неприятна само за тях, уви, а и за околните. Не можем да преценим дали повторната поява на Ким в подобен аутфит е по-отблъскваща от бондидж стайлинга на певицата, или обратното. Която и гледка да обявим за по-неприятна, едно е сигурно - подобно съвпадение не се вижда всеки ден... Розов ултра лъскав латекс по телата на две изключително колоритни дами, които сякаш усилено се борят за място в ежеседмичната ни класация с модни недоразумения.



БГ мода по света. Какво се случи в Лас Вегас, а не биваше

Още за триумфа на българската мода в Лас Вегас, четете тук>>

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.