Следва

Кой спечели двойна покана за филма "Досието Петров" довечера

Love to quote: 9 зареждащи цитата за по-богата седмица

В тази празнична седмица, любимите ни цитати идват с малко закъснение, но пък са изпълнени с много любов...

Celebrities преди 9 години

В тази празнична седмица, любимите ни цитати идват с малко закъснение, но пък са изпълнени с много любов. Пак си говорим за нея, защото тя не е само дата в календара, тя не е дума, не е и състояние, ние сме любовта, както казва Ошо и затова я разпръскваме навсякъде, подобно на снежинките днес. 

Спряхме на Исабел Алиенде, от чиято страхотна книга "Любов", издателство Colibri, се вдъхновяваме ден след ден. На нас ни хареса много и пак ще я прочетем. Книгата беше част от инициативата ни "Сподели книга с приятел" и някой вече й се наслаждава като нас.

Затова няма да губим повече време и споделяме най-добрите цитати от някои нейни романи...  за една по-хубава седмица. 

От "Живот и дух", биография на Исабел Алиенде от С.К. Сапата

"Колко жалко, че бушуващият плам се превръща в уталожена любов! 
Аз обичам точно бушуването."

От "Дъщеря на съдбата"

"Първата любов е като едра шарка - оставя следи завинаги."

От "Живот и дух"

"Какво възпламенява страстта? Самата фантазия, предполагам. Какво я гаси? Рутината, ако човек се занемари, и бедността."

От "Живот и дух"

"Винаги се говори колко много обича една жена, но рядко се споменава колко е била обичана. Получила съм много любов. Никога мъж не ме е изоставял, не е ли това невероятен късмет? Не ми се е налагало да убивам от ревност или от злоба."

От "Афродита"

"Любовта, подобно на късмета, идва неканена, предизвиква объркване, а при опит да бъде задържана, се разсейва като мъгла. Следователно от гледна точка на възбудителните й качества тя е е привилегия на малцина избраници и е недостижима за онези, които не са ставали жертва на стрелата й."

От "Афродита"

"Единственият начина да накарат нас, жените, да чуем нещо, е да ни го прошепнат на ухото. Ерогенната точка G е в ушите и който я търси по-надолу, губи не само своето, а и нашето време."

От "Инес, моя душа"

"Линията, която разделя действителността от въображението, е много тънка и на моята възраст вече не представлява интерес, защото всичко е субективно."

От "Афродита"

"Когато съпругът и любовникът са едно и също лице, може би не е така забавно, но пък остава повече време за гледане на филми. Обичам да гледам филми..."

От "Афродита"

"Имам навика да оставам с поредния мъж доста време. Тази склонност към продължителни връзки не е мазохизъм или липса на въображение от моя страна, а по-скоро благоразумие. Смяната на партньора е проблем: трябва да измисляш нови стратегии за срещи по никое време, да си купуваш секси бельо за прикриване на целулита, да се грижиш за ерогенните фантазии на половинката си и за други подобни дивотии. Досадно е, а в повечето случаи не си заслужава."

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.