Следва

Новият каталог на Victoria`s Secret - 50 уникални снимки

Farfetch беше оценен на 1 милиард долара

Независимата платформа за електронна търговия Farfetch бе оценена на зашеметяващите $ 1 милиард, след като от компанията са инвестирали внушителните $ 86 милиона в нея...

Shopping преди 9 години

Независимата платформа за електронна търговия Farfetch бе оценена на зашеметяващите $1 милиард, след като от компанията  инвестираха внушителните $ 86 милиона в нея.

Сайтът беше основан през 2008 година от Хосе Невес, а нованата за това последно постижение означава, че готиният онлайн търговец се присъединява към елитния "Unicorn club" - влиятелна група от организации, основана през 2003 година, към която се числят елитни компании с 1 милиард или повече долара инвестиции.

"Имахме невероятно пътешествие досега, и е страхотно да добавим DST в качеството им на инвеститор   към фантастичната група от поддръжници за следващия етап от растежа на Farfetch. Сега предизвикателството е да се запазят нововъведенията и да се съсредоточим върху създаването на дълготрайна глобална марка”, коментира Невес по повод успеха на компанията.


Хосе Невес

Новият капитал ще бъде инвестиран най-вече в разширяване на международното влияние на платформата. През 2014 година дебютираха три местни версии на сайта - руска, японска и китайска. През тази година се планира сайтът да има локални версии и в Германия, Корея, Испания и Латинска Америка. Новата инвестиция също ще бъде използвана, за да се увеличи капацитетът за доставки в същия ден на поръчката, както и да се развива ВИП програмата за лоялни клиенти.

More Shopping