Следва

Дизайнери за следене: Какво си струва от новата дизайн вълна на Русия в 24 имена

PFW: Rochas, Есен/Зима 2015

Тази година френската модна къща отбелязва 90-годишен юбилей...

All fashion преди 9 години

Тази година френската модна къща отбелязва 90-годишен юбилей.

Чудесен повод за празнуване, включително чрез показаната онзи ден в Париж колекция.

Нежна работа на Алесандро дел Акуа, който, за разлика от Марко Дзанини, предишният креативен директор на Rochas, отдава предпочитание на тъмните тонове - тенденция, която стана ясно още от най-първата му колекция. Ярките тонове се използват изключително за аксесоарите. Но, дори и работейки с класическата черно-бяла гама, щедро разнообразена от тъмно синьо, бордо, керемида и сиво, до един тонове непритегателни и далеч от романтичното, дизайнерът създава въздушни и женствени неща, които би облякла всяка принцеса, на която й е втръснало от розово и синьо.

Харесваме кукленско нежните, даже трогателни палта от фактурни и плътни тъкани, така изработени, че малко от останалите играчи на модното поприще са в състояние да го направят дори от тюл. Широки пояси помагат на роклите да се фиксират по бедрата и на гърдите, като тъканта се набраздява от едва забележими плавни басти и воланчета, а акуратните връзки на шията допълват образа на скромно девойче, което предпочита библиотеката вместо танците.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.