Следва

PFW: Givenchy, есен/зима 2015

Дизайнери за следене: Какво си струва от новата дизайн вълна на Русия в 24 имена

Руската модна сцена може наистина да е доста млада, едва на малко повече от 20 години, но...

All fashion преди 9 години

Руската модна сцена може наистина да е доста млада, едва на малко повече от 20 години, но вече процъфтява. Стигат само имената на тези 24-ма млади руски дизайнери, взели заслужен отпуск от бившия, меко казано компромикен, съветски стил и предлагат нов и интересен поглед върху това как да се обличаме добре. До един те заслужават внимание с отправна точка днес и идеална цел утре. Да видим: 

Леся Парамонова - LES / на снимката горе/

Леся Парамонова започва всяка колекция за своята марка “LES” със скици на най-разнообразни растениия и животни и това не е изненадващо защото младата руска дизайнерка преди е била илюстратор, но наскоро започва да изпробва предизвикателното ново амплоа на моден дизайнер. Резултатът е доста интригуващ - тя превръща всички свои скици в принтове, които украсяват рокли, поли и ризи. Въпреки че е начинаеща в бизнеса, нейните отпечатъци, разказващи цветни истории са й спечелили някои верни почитатели, включително модния блогър Susie Bubble.

Александър Терехов



Александър Терехов е добре известен със своя естетически женствен стил, прецизно отношение към шивашкото изкуство и използването на изискани тъкани. След като се дипломира в Московския институт по Мода и Дизайн, Терехов отива в Париж, където трупа опит в легендарната Yves Saint Laurent. Той е признат за един от "Десетимата най-талантливи дизайнери за следене" от Style.com и избран като един от десетте нови дизайнери от “UPS Delivering Fashion’s Future”. През 2011 година Александър е обявен за дизайнер на годината от руското издание на GQ.

Ася Малберщейн



Ася Малберщейн започва своята модна кариера правейки кожени чанти, раници, клъчове и аксесоари, които й изграждат репутация за създаване на функционални кожени изделия с футуристичен полъх. Бивша студентка по архитектура, Ася експерименти с формата и структурата, но винаги запазва характерната за нея минималистична цветова палитра. Получаваме чанти и аксесоари, вдъхновени от съвременното ежедневие, практични и идеални за модерния градски човек.

Ася Бареева



В абсолютен контраст от заливащата Москва вълна от минимаистични дизайнери и стилове застава Ася Бареева, която има слабост към множество слоеве от различни щампи и материи. Нейните диадеми за глава с флорални мотиви, ръчно изработени от японски глина са наистина впечатляващи и страшно популярни в родната й Русия, а и не само.

Давид Кома



Творческият директор на Thierry Mugler, Дамид Кома е роден в Грузия, но израства в Санкт Петербург, преди да се премести в Лондон, за да учи моден дизайн в Central Saint Martins. Преди да се присъедини към френската марка, работата на Кома е насочена към женствени рокли, които дизайнерът създава за звезди като Бионсе, Лейди Гага и Риана.

Гоша Рубчинский



Гоша Рубчинский е обявен за първия руски дизайнер, който да представи постсъветската скейтърска и улична мода извън Русия. Гоша прави своя дебют в Париж миналата година като представя колекция пролет-лято 2015-а, за производството и разпространението на която му помагат от Comme des Garçons. Не е изненада, че майката на всички бунтарски марки застава зад гърба на Рубчинский. Стилът му смесва свежо улично вдъхновение на марки като Supreme със силния политически заряд на някои от колекциите на Рей Кавабуко, и изглежда, точно от това има нужда в момента.

Forget Me Not



Характерните за основателя на Forget me Not Артур Ломакин дълги до земята палта, тежки плетени пуловери и яки от пищна кожа с косъм са станали част от неговия разпознаваем стил, който черпи вдъхновение от две противоположни места - студените пейзажи на Северна Русия и предградията на Москва.

Оля Шуригина



Оля Шуригина създава своята марка “Cap America” малко след като завършва Института за индустриално изкуство в Москва. Досега марката има три колекции, които демонстрират широките възможности за работа на Шуригина с дигитални принтове и богати текстури, които създават графични изваяни силуети.

Сирил Газилин



Отгледан в семейство на занаятчии (прадядо му е дърводелец, а баба му - златар), Сирил Газилин пренася тази артистичност във всеки един от своите дизайни. За разлика от повечето марки, облеклото Газилин се предлага в плюс размери, чак до 54.

Нина Донис



Модният дует Нина Неретина и Донис Пъпис създават Нина Донис. Дизайнерите избягват конвенцията да създават колекции, които включват смесица от стилове, от скандинавски трикотаж до униформи. Те стартират своя лейбъл преди 14 години и се считат за двама от най-влиятелните дизайнери на страната.

Иля Флийт и Реша Шерма



Друго популярно модно дуе е това на съпрузите Иля Флийт и Реша Шерма, които създават вдъхновени от бондидж ръчно изработени кожени аксесоари. Техните колани, жартиери и кожени корсети определено не са за хора със слаби сърца.

ZDDZ



Въпреки че е разположена в Лондон, марката ZDDZ има сериозна руска жилка в себе си. От използването на силни цветове до афинитета към колаж, щампи и типографията, това са похвати усвоени от старите плакати и реклами, които основателката Даша Селянова използва, за да създаде своите модели, любими на тези, които искат да направят смело появяване.

Osome2some



Osome2some е един от първите във вълната от малки независими производители, които правят качествени, оригинални и достъпни парчета. Творческата двойка зад етикета - Ана Антриенко и Наталия Бузакова, наблягат на майсторските шивашки умения и фините материи, за да преоткрият своята съвременна класика, изразяваща се в елегантни силуети и внимание към детайлите. Всяка колекция изглежда проста, но изискана, дизайнерите експериментират с текстурирана вълна и коприна, добавяйки смела доза изтънченост към класическите форми.

Турбо Юлия



Игривите дизайни на Юлия Воробиева за Турбо Юлия идват от най-различни източници на вдъхновение - от цифровата реалност на съвременното ежедневие до чистия футуризъм. Използвайки латекс, винил и други подобни лъскави и синтетични материали, Воробиева създава неща, подходящи за междупланетно диско парти и е сред любимите дизайнери на съвременните артисти в Москва.

Сергей Теплов



Дизайнерът Сергей Теплов стартира едноименната си марка през 2005 година, малко след като семената на съвременната модна индустрия на Русия са посяти и той е един от малкото, които все още са в играта. Неговите свободни силуети, използването на класически авангардни форми и задължителните тънки райета му осигуряват продължителен успех.

Тигран Аветисян



Тигран Аветисян се дипломира от лондонския Central Saint Martins през 2012 година и с последната си колекция в престижната академия привлича вниманието на международната преса и купувачи. Той живее в Москва, където стартира свой собствен едноименен етикет, посветен на проектирането на съвременни мъжки облекла. Гледайки неговите модели си припомняме колко вълнуваща и непредсказуема е модата наистина и че не всичко е въпрос на рециклирани понятия, материали и форми, които се преразглеждат отново за новото поколение, Аветисян винаги намира място за изненада.

Уляна Сергеенко



Уляна Сергеенко е най-известната съвременна руска дизайнерка, като сред нейните фенове са звезди като Лейди Гага и Дита фон Тийз. Колекциите на Сергеенко винаги идват с истории - пътуване с влак, приказки или литературни произведения. В едноименния й етикет работят стотици руски артисти, които грижливо се отговарят за всички малки подробности. За колекциите на Уляна още ТУК!

Вика Газинская



Дизайнерката Вика Газинская за пръв път е забелязана на Парижката седмица на модата преди три години, когато наистина взривява модните блогове. Сега нейните игриви дизайни могат да бъдат намерени в Net-A-Porter и Browns. Неотдавнашното сътрудничество на Газинская с марката на Н&M, Other Stories представи нейните модели на широката публика.

Саша Уидър



От стартирането на своята марка през 2013 година, Саша Уидър впечатлява модните редактори на Москва с интелигентните си дизайни. Нейните две колекции до днес - първата причудлива и женствена, а втората смела и мрачна - смело контрастират една с друга, разкривайки огромния диапазон на уменията и въображението на наскоро дипломираната дизайнерка.

Walk of Shame



Лейбълът “Walk of Shame” на Андрей Артьомов е перфектоното въплъщение на съвременния блясък на Москва. Характерните за марката копринени бомбър якета, ефирни рокли, кожени палта и кадифени чехли могат да бъдат намерени в магазините в цяла Русия, както и в мултибрандовия бутик Opening Ceremony в Щатите.

Arsenicum



Три години след като стартира “Arsenicum” през 2004 година, Дмитрий Логинов е обявен от GQ за “Дизайнер на годината”. Смелите щампи превръщат неговите копринени шалове в изключително търсен моден аксесоар, а секси и минималистичните му дизайни за мъже и жени са сред любимите на стилните московчани.

Standard Deviation



Съвместният проект на Артур Ломакин и Хаус Рейн, “Standard Deviation” е смел скок в модния авангард. Марката комбинира минималистичен дизайн, влияние от спортното облекло и използване на иновативни текстилни материали за постигане на уникален и завладяващ ефект.

Паника Деревия



Едноименната марка на Паника Деревия е кулминация на личното творчество. Дизайнерката проектира и произвежда своите лимитирани бройки сама. Най-подходящото описание за Деревия е съвременен дизайнер минималист с любов към естествените материи като коприна и вълна.

Юлия Кондранина



Въпреки че има предложиение за работа от Yves Saint Laurent и Givenchy, родената в Москва Юлия Кондранина решава да създаде свой собствен лейбъл, след като се дипломира повече от успешно в “Central Saint Martins”. Дизайнерката има афинитет към текстурите (ресни, плетива и мрежи), които използва, за да се създаде елегантни, но все пак непредвидими силуети.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.