Следва

Chloe

Септември ще бъде май

Нова година, нов късмет, често и нов гардероб с пролетна презумпция. Само че не бързай толкова да се освобождаваш от нещата...

Fashion преди 15 години

Нова година, нов късмет, често и нов гардероб с пролетна презумпция. Само че не бързай толкова да се освобождаваш от нещата, които мислиш, че вече не са модни, първо виж кои тенденции от есента и зимата ще продължат и в новия сезон на 2009-та.


Синьо



Синьото си остава модерно. Обувки, чанти, рокли в тъмносиньо отново са модерни, което означава, че дори и малкото кожено коланче в ярко синьо е достатъчно за пролетта. Щастие и благополучие вещае този цвят, как да го захвърлиш.


Червено



Пролет. Червеното е цветът на любовта и на най-сладките неща от живота. Той отново присъства в дизайнерските колекции като ти без проблем можеш да носиш кадифеното си сако в ярко червено и тази зима, а и през предстоящата пролет. Така че извади червените си лачени обувки от гардероба и си ги носи с високо вдигната глава.


Жълто



Жълтото си е жълто. Симпатично, малко откачено, дори странно. Ние го харесваме, струва ни се забавно и определено ще го носим и през пролетта. Тази есен то присъства в малко по тъмни нюанси, докато през топлите месеци на 2009, то ще е ярко. И все пак важна е идеята, не нюансът.


Каре



Винаги сме обичали Шотландия, а след като карето стана тотален хит ние заобичахме тази страна още повече. Предполага се, че и ти си си купила поне едно нещо в каре вдъхновено от шотландските поля, а след като софийските улици се „карираха” ти спря да го носиш. Сега е моментът, в който трябва отново да извадиш онова карирано палто в яркожълто и оранж и да го носиш смело.


Дантела



Prada е един от трендсетърите в модата. Италианската марка създава и налага тенденции като през отминалата есен тя наложи дантелата като основен тренд. Малко след като Prada представи поли, блузи, чанти и обувки от дантела, всички последваха примера им като французи, англичани и италианци одантелиха колекциите си. Ето
затова не изхвърляй дантеления си топ, а го пази за пролетта, когато той отново ще е актуален.


Пера



Перата са трудни за носене, но това не означава, че не са супер секси и много, много модерни. Тази зима, а и следващата пролет те са супер актуални. Burberry, Chanel, Alessandro Dell’Aqua, Sonya Rikel и други са само част от модните къщи, които разчитат на перата и за следващия сезон. Изводът е: запази кабаретната си рокля в яркосини пера, защото с нея ще си изцяло в „тренда”.


Черно



Черното е вечната класика и няма много какво да кажем за него. Не само, че е много елегантно, но през последните няколко месеца то е супер актуално. Затова пази всички черни дрехи, които имаш, защото не се знае кога ще ти се наложи да си елегантна.


Висока платформа



Високата платформа отново е на мода. Тази зима дизайнерите показаха високи ботуши и обувки с платформа, а следващата пролет и обувки и сандали, които увеличават ръста ти поне с 10 сантиметра.


Клоширани панталони с висока талия



Широкият панталон и високата талия отново са на мода. Нужно ти е добро самочувствие, хубава фигура и панталон от лека материя, който да обгръща нежно краката ти докато се разхождаш.


Широк панталон с широка кройка при бедрата, с дължина до глезена



Когато се върнахме от Лондон, ние осъзнахме, че имаме отчайваща нужда от точно такъв панталон, който да носим с любимите ни боти Yves Saint Laurent. Всичко беше много хубаво, бяхме много горди, самочувствието ни стана дори малко по-високо от нужното. Два месеца след това дойде моментът, в който започнахме да се притесняваме какво ще правим с този панталон. Ако и ти си попаднала в подобна ситуация, не се притеснявай - този тип панталони ще са толкова секси и през предстоящата пролет.


Малка чанта с дълга верижка



Малката чантичка, която се опитахме да презрем, отново е модерна. Въпреки че имаше двугодишен период, в който някакви девойки се разхождаха безцелно по улиците с такива чантички, явно те отново ще са хит. Ние предпочитаме големите чанти, но очевидно малките са по-актуални. Ето една добра идея къде да носиш пари, документи и червило. Просто защото няма да имаш място за повече.

More from View Sofia

More Fashion