Следва

Вечните френски символи: Бриджит Бардо

Помощ: Мимическите бръчки - причини, превенция и лечение

Много момичета си задават въпроса неизбежна ли е появата на бръчки по лицето? Разбира се, никой не иска да ги притежава, но... няма как...

Hair преди 9 години

Много момичета си задават въпроса неизбежна ли е появата на бръчки по лицето? Разбира се, никой не иска да ги притежава, но... няма как.

Да, появата на бръчки по лицето, ако си жив човек, способен на радост, тъга, изненада, възхищение, смях, наистина е неизбежна. Мимическите бръчки се появяват в резултат на съкращаването на лицевите мускули и без значение дали се стараем да контролираме собственото си изражение - рано или късно те ще възникнат.

Профилактика на мимическите бръчки
Мимиката не е единствената причина, поради която се появяват мимическите бръчки. Недостатъчната хидратация на кожата, неправилната грижа, използването на некачествена козметика, липсата на здравословно хранене - всичко това води до преждевременната поява на бръчки по лицето. Това са своеобразни катализатори за ранната поява на бръчки и е необходимо отрано да се вземат мерки.

В какво се състои профилактиката на мимическите бръчки?

Масаж на лицето. Може да се доверим на специалист или да го правим самостоятелно в домашни условия, но е необходимо да усвоим техниките му. Масажът отпуска мускулите, подобрява тонуса на кожата и кръвообращението. Освен това масажът стимулира изработването на нови клетки на епидермиса, което също е важно.

Фейсбилдинг. С други думи - упражнения за лицето. Те представляват комплекс от различни упражнения, насочени към укрепване на мускулите на лицето.

Химически пилинг. Въздействието на киселини (например, плодови) на кожата е сигурен начин за премахване на горния слой на епидермиса, като по този начин значително намаляват мимическите бръчки.



Маски за лице. Просто средство с осезаем ефект. Маската трябва да се подбира в зависимост от типа кожа и възрастта. Най-добре е да се направи консултация със специалист, който да избере най-подходящият за нас вариант.

Кремове. В днешно време има изобилие от кремове против мимически бръчки. Трябва веднага да кажем, че не може да се очакват чудеса, но подобна козметика може да подобри състоянието на кожата и да намали вече появилите се бръчки. Преди всичко, трябва да се обърне внимание на овлажняващите кремове и е добре да се използват от по-рано, още преди появата на мимическите бръчки.

Микротокова терапия.
Това е процедура, при която на лицето се слагат електроди в определена последователност. Резултатът е рефлекторно отпускане и съкращение на мускулите, подобряване на кръвообращението, тургура на кожата и нейния тонус.

More from View Sofia

More Hair