Следва

Детска София: За възпитанието на децата с "Всичко се решава преди детската градина"

ONE DANCE WEEK обявява записване за уъркшоп с Мадлен Райков и Жозеф Трефели

Два тридневни уъркшопа ще проведат швейцарските изпълнители и...

People of art преди 9 години

Два тридневни уъркшопа ще проведат швейцарските изпълнители и хореографи МАДЛЕН РАЙКОВ и ЖОЗЕФ ТРЕФЕЛИ по покана на фестивала за съвременен танц и пърформънс ONE DANCE WEEK. И двете ателиета са с вход свободен, а записването вече тече на [email protected].

Първото ателие ще стартира на 30 март и ще продължи до 1 април. То ще се провежда в Derida Dance Center от 10:00 до 16:00 часа. Уъркшопът е отворен за всички изпълнители, занимаващи се със съвременни танцови техники.

Домакин на втория уъркшоп е НАТФИЗ. Неговата продължителност е три дни - от 3 до 5 април – и е насочен към обучаващи се в движенчески дисциплини.

Гостуването на Мадлен Райков и Жозеф Трефели е част от „Dance connected - създаване на капацитет за укрепване и разнообразяване на българската съвременна танцова сцена“ - проект на Фондация "Едно за култура и изкуства", който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорства и експертна помощ (TF PEF).

Мадлен Райков и Жозеф Трефели са едни от най-изявените артисти на сцената на съвременните изпълнителски изкуства в Швейцария. И двамата известно време танцуват за световноизвестната компания ALIAS, която гостува в рамките на SOFIA DANCE WEEK 2011 с представлението Sideways Rain. Освен с Гилерме Ботельо, Мадлен и Жозеф работят с най-интересните хореографи не само в Швейцария, но и по света. От 2005 година Жозеф Трефели има собствена компания, с която представя работата си на най-сериозните форуми в Европа и Австралия.

В рамките на тридневното ателие двамата хореографи ще изследват широк спектър от подходи към процеса на създаване на едно представление. Акценти ще бъдат стратегиите за импровизация и композиционните техники. Всеки ден ателието ще доразвива постигнатото в предишния, за да се изгради палитра от умения и изследователски техники, които правят възможно по-нататъшното развитие и усъвършенстване на участниците.

Програма по дни:

Ден 1: Индивидът. Кои сме ние и как се представяме на сцената и извън нея, чудесните страни на личността ни, които крием.
Ден 2: Джендър. Разтягане на възможностите на изпълнителите до двете крайности на джендър скалата, ултра мъжественото и ултра женственото, изследвайки всички състояния между двете.
Ден 3: Ситуации. Взаимоотношения, срещи, конфронтации, откровения. Силата на взаимодействието на двама, трима, четирима или повече.

Изисквания: Всеки участник трябва да носи листи хартия и писалка, както и забавни дрехи за дегизиране.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра