Следва

Всички носят: Бели кецове

Изложба в бели ризи на Ферре. Красота от голям майстор

null

All fashion преди 9 години

Пътуващата изложба, посветена на творческия талант и силно архитектурния подход в работата на Джанфранко Ферре пристигна и в Милано. Наречена "La camicia bianca secondo me. Gianfranco Ferre" ( "Моята представа за бяла риза. Джанфранко Ферре"), изложбата е организирана от фондацията, носеща името на дизайнера и ще продължи от 10 март до 1 април, представяйки 27 от иконичните бели ризи, създадени от Ферре в периода 1982-2006.

Доменико Пираина, директор на Royal Palace, където са разположени дрехите коментира, че изложбата не е посветена само на иконичните модели ризи, създадени от Ферре, а и на креативния процес, на начина, по който магически творецът е сливал креативност и дисциплина в невероятни кройки.



Поплин, органза, коприна и тафта красят черни модели, висящи на тънки метални връзки, леко поклащащи се и то нарочно, за да се предостави гледка от всички ъгли. За да е още по-пълноценно изживяването, има приложени още фотографии, рекламни кампании, кадри от фотосесии и инсталации.












 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.