Следва

Готови за слънцето...

Всички носят: Бели кецове

Класика...

Street Style преди 9 години

С все още нестихнали емоции покрай току-що приключилия моден месец, нямаше как да ни убегне факта, че новите It обувки за сезон Пролет 2015 вече здраво завладяват улиците и сърцата на всички модни хора по света. Става дума за нещо старо, в известен смисъл почти класика и много далечно от гладиаторските сандали Valentino, за които бяхме повече от сигурни, че ще отнесат гореспоменатата шик титла. Изненада или не, тази пролет ще носим бели кецове. Не червени, не сини, нито пък черни, а само и единствено бели.

И ако все пак имаш съмнения относно популярността на белия кец, хвърли поглед към стилисти, редактори и модели от месеца на модата есен-зима 2015, приключил точно вчера, изцяло потопили се в спортно-бялото хитово умопомрачение.



След подробен разбор установихме и кои са най-предпочитаните брандове и модели не само сред street style хората, но и сред знаменитостите. Очевидно най-обичаната марка си остава Adidas, където преобладават 2 основни модела: класическият модел Adidas Originals и доскоро позабравените Stan Smith Adidas, които са и най-продаваният модел тенис обувки за всички времена. Напомняме, че след двегодишно отсъствие, те отново са на пазара и придружават ежедневно едни от най-големите светила в модата като Марк Джейкъбс и Фиби Файло. На нас лично този факт ни е достатъчен, за да попаднем автоматично в графата "върли фенове на модните кецове".



Малко е трудно за вярване, че чифт класически кецове може така убедително да се загнезди в съзнанието ни и да не излезе оттам цяла пролет, но фактите са си факти. Останалите абсолютно задължителни и невероятно удобни придобивки за пролетта носят имената: Nike Airforce, New Balance, Converse All star и Vans. Разликата между всички тях свършва общо взето с името на бранда, а приликите са много, до една изпращащи свръхсладостни тръпки в съзнанието ни: имат непретенциозен откъм комбинации и внушения дизайн, като често идват подчертано минималистични.

Тези им качества ги правят "порочно" лесни за експерименти, без да оставят място и за капчица съмнение, при комбинация с костюм в новата ни любима тъмносиня тенденция, или пък с копринената коктейлна рокля.

Дръзко, убедително и с моменти на екстаз, белите кецове разтърсват все повече и повече летни гардероби, без да натоварват, а дори напротив, запазват лекотата с normcore внушение, но, в никакъв случай прилагането им не се ограничава дотам.




















Фиби Файло


Каролин де Мегре


Марк Джейкъбс


Фарел Уилямс




















Adidas Originals
89 евро
asos.com


New Balance
82 евро
asos.com


Converse
89 евро
asos.com


Vans
71 евро
asos.com
 

More Street Style