Следва

На пазар през март - 25 от най-доброто на най-добрите цени

PFW: Louis Vuitton, есен/зима 2015

Пъстра колекция под аршина на голям майстор - третата сезонна колекция на Никола Геские за...

All fashion преди 9 години

Пъстра колекция под аршина на голям майстор - третата сезонна колекция на Никола Геские за бранда е съставено основно от съвсем базови неща - сред тях обикновени костюми с панталони и мини поли - но дори и в такъв ежедневен прочит магията на талантливия дизайнери е напълно осезаема.

Идвайки на поста в Louis Vuitton, Никола Геские още с първата си колекция категорично заяви, че за шоута ала Марк Джейкъбс в залите на френската модна къща няма повече място. Прости силуети, отправки към 60-те и 70-те, кожа, много, и винил, трапец-поли и поло блузи, или вместо алтернатива, тесни пуловери с прорези, изключително небанален подход към аксесоарите - а именно обсипани с камъни, мъниста и рисунки чанти, оказали се основен обект на вниманието на публиката веднага след появяването си.



В новия сезон Геские довежда фирмената си простота да предел. Основен цвят става белият - "най-никаквия" от цялата известна ни палитра, истински празен лист, върху който дизайнерът предлага да оживеят в миг аксесоари като картини и великолепно пипнати дребни, но съществени детайли.

Колекцията се базира на костюмите с панталон, на практика изчистени от всякакви ненужни детайли (Геские им оставя само шнуровете, овързани около талията), топове и рокли с черни «засечки» под гърдите, максимално минималистични палта и същите тези мини поли.



Геские дава достатъчно ясно обяснение на своята нова героиня, поднасяйки я на журналистите зад кулисите като «момиче, максимално приближено до реалния живот». Затова и вместо високи токчета и лачени ботуши, по които се увличат за новия сезон останалите дизайнери, героинята на Louis Vuitton се носи на ниски обувки и полуботуши на съвсем невисоки токове.

Въпреки официално заявената ежедневност, в колекцията обаче съседства и една явна футуристичност: «космически» момент в колекцията добавят постоянно включените сребърни нишки в плетения трикотаж, металическите елементи при полите, роклите и чантите-съндъци, и самият лунен отблясък на белия цвят.



Нещо подобно си усеща и в леко оширената форма на ръкавите, обемните яки на палтата и многото ципове.

More All fashion