Следва

Тангуарда

Един португалец в "Пластилин"

Дали си падаш или не по фотографски изложби, има една съвсем топла фото-експозиция в София, която е много хубаво да посетиш...

Events преди 15 години

Дали си падаш или не по фотографски изложби, има една съвсем топла фото-експозиция в София, която е много хубаво да посетиш.

Роден в Португалия, 30-годишният Рикардо Куарешма Вивейра завършва филмово и видео изкуство в Porto Artistic School, живее за кратко в Лисабон, прави филми, които взимат награди, после прекарва известно време в Германия, където впечатлява с работата си в областта на общественото изкуство и особено арт-инсталациите си www.atandalpha.com).





Днес живее отново в Лисабон, работи с модните Elle, Vogue, Maxima, GQ, Maxim, FHM, DNA, DIF, Slang, Parq, Lusobeat, Umbigo, O Publico, Egoista, Neo2 и Cream Mag (Hong Kong), и разнообразява работата си с портрети на известни личности, филмови и фото-рекламни кампании.



Фотографиите, изложени в „Пластилин” са бляскави, но умело съчетават една по-скрита и индиректна страна на сценичната атмосфера, останала зад славата, не като периферия, а като нейно съдържание. Персонажите пакетират многото безгласни мигове, без да стоят безучастно вътре в тях. Раздвижени в своята статичност и застопорени в своята динамика, снимките са истински моден свеж полъх, който по деликатен начин успява да погали не само сетивата, но и да построи основите на по-дълбок размисъл.

Рикардо Куарешма Вивейра ни е интересен първо защото досега не ни беше познат и второ, поради простият талант да фиксира много лични моменти със свободата на истински художник. Има прексрасни интерпретации, има умел толеранс между цветовете, който ангажира вниманието. Има най-вече визуална провокация, на която винаги се радваме. Тук се разказват истории, иди и виж.

Ателие „Пластилин”, Ул. „Цар Симеон „ 48 , до 20-ти Януари.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?