Следва

Дай ни старите си очила, ние ти предлагаме нови - най-интересните снимки до момента

Седмичен ХОРОСКОП - 16.03 – 22.03

Има моменти, които се открояват със своята астрологическа (и астрономическа!) уникалност. Те отбелязват важните отправни точки на космическите цикли и се превръщат в основа за прогнозиране и анализ...

Astro преди 9 години

Има моменти, които се открояват със своята астрологическа (и астрономическа!) уникалност. Те отбелязват важните отправни точки на космическите цикли и се превръщат в основа за прогнозиране и анализ на възможните варианти за бъдещето. През тази седмица ще преминем през две такива значими астрологични събития.
Квадрат Уран - Плутон

Първото астро-събитие ще се случи във вторник. Това е последната кулминация на квадрата (90 градуса) Уран-Плутон, придружаващ глобалните политически и икономически промени през последните няколко години. Действието на този аспект ще дава отражение в конкретните хороскопи още известно време, чак до 2018 г., чрез различни резонансни комбинации към него от други планети.

Смисълът на "съобщението", което ни изпраща Космосът чрез тази комбинация е следващото. Уран символизира внезапните промени, разрушаването на стария ред, появата на нови технологии и социални идеи в областите, към които има отношение. Плутон има фатална разрушителна и в същото време изчистваща роля. Неговият символ е птицата Феникс, изгаряща в огъня и възраждаща се отново, обновена. И двете планети сега се намират в 15-я градус на кардинални знаци.

Комбинацията на Уран (взривни промени) в Овен (символ на агресивното началото на новия цикъл) в напрегнат аспект с Плутон (силовата част на властта, глобалните кредитно-парични процеси, сенчестите структури) се тълкува като процес на разрушаване на стария световен ред чрез глобални сътресения, кризи и ожесточени борби на старите управляващи кланове и олигархични групи с новите сили, стремящи се да заемат господстващо положение на върха на световната пирамида. Това е, което наблюдаваме през последните години: разрушаване на старите принципи на международните отношения, ревизия на системообразуващите исторически фактори, активиране на маргинални политически сили, появата на нови центрове на сила, способни да водят глобална игра, радикално преструктуриране на обществените и икономическите отношения, внедряване на нови военни технологии ...
Последната кулминация на този аспект означава приключване на оформянето на новите глобални центрове на власт и контрол над световния ред. Тайните световни процеси ще станат явни, показвайки новите играчи за следващите 3-4 десетилетия.

Затъмнение в точката на пролетното равноденствие
Нека разгледаме още едно важно астрологическо събитие през тази седмица. Това е - Слънчевото затъмнение, което ще се случи в петък, в 30-я градус на Риби, почти в точката на пролетното равноденствие. Само по себе си затъмнението е доста често срещано явление, срещащо веднъж на всеки шест месеца. Не всяко затъмнение се вижда от Земята, поради наклона на орбитата на Луната спрямо Земята. От нашата страна затъмнението ще се наблюдава като частично. За наблюдател от София то ще започне в 10 ч. 41 м. 51 с. Максималната фаза на затъмнението ще настъпи в 11 ч. 49 м. 05 с., когато Луната ще е закрила почти 53% от слънчевия диск.
На индивидуално ниво, затъмнението ще има най-силно влияние, ако в личния хороскоп съвпада с положението на някоя планета. Трябва да бъде анализиран поотделно всеки отделен случай, "рецепти" за всички несъществуват.
Активен по отношение на аспекти с други планети ще бъде само Meркурий: той последователно ще формира три кратки аспекта: в понеделник - квадрат със Сатурн (трудности в общуването, недоверие, интриги); после в сряда съвпад с Нептун (желание за самота, самоанализ); и благоприятен аспект с Плутон в неделя вечерта (съсредоточаване върху решаването на битови проблеми). Може да се отбележи също и преминаването на Венера във вторник в по-благоприятния за нея знак Tелец, което ще направи емоциите по-спокойни и ще засили в повечето финансовия и партньорския потенциал.

През нощта на петък срещу събота Слънцето ще премине от знака Риби в Овен. Ще се промени общия фон на живота. На преден план ще дойдат активните мероприятия, резките ситуации и делата, които не трябва да се бавят.

ОВЕН 21.03 – 20.04

Решителни действия!


В началото на седмицата, Овните може да се окажат в сложна и напрегната ситуация. Съдбата ще очаква от тях решителни действия. През тези дни е полезно да планират тези дела, за които е необходима борба: Овните ще имат достатъчно сили, за да се справят с всякакви обстоятелства. В петък слънцето влиза в знака Овен и за представителите на този знак през следващия месец ще започне "златно време": те ще бъдат в центъра на всички събития, всичко ще им се отдава, ще бъдат близо до успеха във всяка сфера на живота.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

Равносметка!

До събота Телците трябва да завършат делата, свързани с приятели. В събота ще се появят други интереси и нови грижи. До събота е полезно да си направят равносметка, да разберат кой е истински приятел и кой - просто приятел, или човек, с когото не е необходимо да продължават да общуват. На Телците ще им стане ясно с кои трябва да продължат да общуват и кои се оказват безперспективни. През уикенда е желателно да си отдъхнат, за да наберат нови сили.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

Наблюдения и заключения!


През този период Близнаците не е нужно да започват нещо или да предприемат важни стъпки. Седмицата не е добра за активни действия, а за наблюдения и заключения. Трябва да видят как се развият нещата и да отделят перспективните от тези, които е по-добре да изоставят, за да не губят напразно времето си. А от събота започва период, когато основният акцент ще бъде поставен върху приятелските контакти, отношенията с единомишленици, общуването в общности и групи.

РАК 22.06 – 23.07

Повишена тревожност!


До петък Раците ще се чувстват как намаляват силите им. В последните дни на лунния месец, те се нуждаят от повече почивка от останалите знаци. Затова е по-добре ако седмицата премине спокойно и Раците избягват активния живот и заниманията, изискващи много енергия. В петък Раците ще бъдат много чувствителни към Новолунието и Слънчевото затъмнение. Те ще бъдат с повишена тревожност. Тяхната "лунна" страна ще надделее. Те ще започнат да се държат нелогично и капризно. Но за сметка на това ще се увеличи интуицията им. Събитията от петък ще носят кармичен оттенък по отношение на духовното им развитие. Те ще могат да проверят доколко техните религиозни или философски убеждения им помагат или вредят, дали вървят по пътя на прогреса, или по пътя на самоунищожението.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

Според заслугите!


Лъвовете ще имат всички шансове да помогнат на попаднали в беда, да поемат отговорност в критична ситуация или да извлекат полза там, където другите ги очаква неуспех. Петък е важен ден за Лъвовете. Слънцето участва в кармична конфигурация – Новолуние + Слънчево затъмнение. Лъвовете ще бъдат възнаградени според заслугите. Каквото и да се случи в този ден, това е тяхната кармична награда или кармичен урок. Ако петък премине трудно, Лъвовете трябва да се замислят за това как живеят. А Лъвовете, които са поели по пътя на самоунищожението, в петък ги очаква кармично наказание, а то може да бъде доста жестоко.

ДЕВА 24.08 – 23.09

Откровен разговор!


Между теб и твоя любим човек може да възникне известно напрежение, което ще можете да преодолеете, само ако се решите на откровен разговор. Спокойно обсъждайки всички съществуващи проблеми в отношенията ви, ти и твоят партньор със сигурност ще бъдете в състояние да намерите правилния път към подобряване на отношенията.

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

Увереност!


Везните ще бъдат по-спокойни и по-уверени в себе си и способни да се справят с всички трудности. В петък Новолунието и Слънчевото затъмнение ще засегнат тази част от живота им, която е свързана с отговорности и морален дълг. Възможно е някой да им се отплати за тяхна помощ в миналото и това ще бъде тяхната кармична награда. Или, обратното, Везните ще се наложи да се погрижат за някой и това ще бъде кармичен урок за тях.

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

Нащрек!


За Скорпионите седмица ще бъде трудна. Дори на ниво събития да не се случи нищо, те ще усещат добре напрежението в обществото и проблемите на другите хора. Ето защо, те ще бъдат нащрек през цялото време. Но като цяло, Скорпионите не трябва да се страхуват от нищо: това е - един от най-силните знаци на Зодиака и дори в началото на седмицата да се натъкнат на трудности, те ще могат лесно да се справят с тях, при това ще си помогнат не само на себе си, но също така и на околните. Много важен за тях е петък: събитията от този ден ще носят особен, кармичен оттенък и ще се отразят на любовта, децата или хобито. Това може да бъде зачеване на дете, поява на ново хоби или любовна срещата.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Работа!


Събития, които ще се случват с теб по време на този период, ще те накарат да излезеш от летаргията и да покажеш максимална активност за постигането на важните за теб цели. Ако смяташ да мързелуваш - нищо няма да можеш да постигнеш! Тази седмица те очаква успех в любовта, но имай предвид, че за да осъществиш желателно, трябва да работиш повече за подобряване на имиджа си.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Активна позиция!


Началото на седмицата ще постави Козирозите в принудителна ситуация, която няма да могат да избегнат. За да не понесат загуби, Козирозите трябва активно да защитават интересите си. Колкото по-пасивно се държат, толкова по-неприятни ще бъдат събитията.

ВОДОЛЕЙ 21.01 – 19.02

И в лъжата има зрънце истина!


Подготви се за това, че другите ще оценяват критично поведението ти и дори често ще ти дават съвети, които не си им искал. Но дори да си напълно уверен в своята правота, имай предвид, че в съветите на другите хора, винаги може да намериш зрънце истина. Това не е най-добрата седмица за рисково финансиране.

РИБИ 20.02 – 20.03

Трудности в общуването!


Рибите ще имат трудности в общуването. Освен това трябва да бъдат внимателни с парите и да не се карат с приятелите си. А когато тези две теми е обединят, например, в случай на общ финансов проект с приятели или ако приятел поиска пари на заем, проблемните моменти няма да могат да бъдат избегнати. В петък Новолунието съветва Рибите да използват започващият лунен месец за личен бизнес, лични интереси и грижи за външния вид. Затъмнението в петък може да предизвика някое кармично събитие, дълбоко засягащо личността на Рибите. Те няма да останат безразлични към него и може сериозно да променят живота си.

More from View Sofia

More Astro