Следва

„Уилям Шекспир – Пълни съчинения“

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 16 - 22 февруари

Завладяваща анимация в HD прожекция, с която ще преживеете приказните истории от "Замръзналото кралство", "Малката русалка", "Цар Лъв", "Красавицата и звярът", "Покахонтас", "Аладин" и др...

Events преди 9 години

Disney in Concert - Вълшебната музика от филмите на Дисни

Кога: 16 март, 19:30 часа
Къде: НДК, зала 1

Завладяваща анимация в HD прожекция, с която ще преживеете приказните истории от "Замръзналото кралство", "Малката русалка", "Цар Лъв", "Красавицата и звярът", "Покахонтас", "Аладин" и др.

Героите ще оживеят с гласовете на ОРЛИН ПАВЛОВ, МИЛИЦА ГЛАДНИШКА, ВЕСЕЛА БОНЕВА, АЛЕКСАНДЪР МУТАФЧИЙСКИ

Вълшебна музика, изпълнена на живо от ОРКЕСТЪРА НА КЛАСИК ФМ РАДИО с диригент ГРИГОР ПАЛИКАРОВ.

"Влиянието на гама лъчите върху лунните невени" от Пол Зиндел

Кога: 16, 18, 20, 22, 23, 25, 26 март
Къде: Дом на културата "Средец"

Представлението по пиесата на американския писател Пол Зиндел е естествено продължение на опитите на екипа да създава театър в "реална среда". Това понятие се заиграва с възможността да се откриват пространства, които да покриват основните изисквания на драматурга за място на действието.

"Влиянието на гама лъчите върху лунните невени" е история за една майка, двете й дъщери, една умираща жена и един заек. Всички те обитават една бивша зарзаватчийница, а това, което ги отделя от света, който ние обитаваме, е само една витрина облепена с вестници. Толкова лесна за разкъсване...

Вход: 10 лева. 

THRASHING MANIA XVІІI: MEMORAIN

Кога: 16 март, 20:00 часа
Къде: Клуб 3 уши

Осемнадесетата THRASHING MANIA ще се състои на 16 март 2015г. в столичния клуб “Три Уши”. В нея ще вземе участие гръцката траш метъл банда MEMORAIN. Трашърите са известни с това, че в два от студийните им проекти участие взимат Nick Menza (ex-MEGADETH), Steve DiGiorgio (SADUS, TESTAMENT), Chris Valagao (ZIMMERS HOLE), Ralph Santolla (ex-DEICIDE), Tim Ripper Owens (ex-JUDAS PRIEST, ex-ICED EARTH), Dave Ellefson (MEGADETH), James Murphy (ex-TESTAMENT, ex- OBITUARY, ex-DEATH), Jeff Waters (ANNIHILATOR) и Gene Hoglan (DARK ANGEL, TESTAMENT).

MEMORAIN са създадени през 1999г. от гръцкия китарист Ilias Papadakis. Групата има 6 дългосвирещи албума. Музиката на MEMORAIN е силно повлияна от MEGADETH, ANNIHILATOR и TESTAMENT.

Вход: 7 лева. 

Графа - концерт

Кога: 21 март, 22:00 часа 
Къде: клуб Терминал 1

Изявата на музиканта е специално адресирана към феновете му, които не са успели да отидат на големия му концерт "Домино". В шоуто си на 21 март Графа и неговият екип включват част от парчетата в "Домино", а също и песни с нови аранжименти. Програмата ще е енергична и динамична.

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Кино: 

"Пепеляшка"
"Среднощнто песледване" 
"Фокус"

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?