Следва

Експертите говорят

Editors' choice - Защо обичаме 2008-ма

Нова година, нов късмет. Любимата поговорка е чудесна метафора на новото начало, което при всички положения ще...

All fashion преди 15 години

Нова година, нов късмет. Любимата поговорка е чудесна метафора на новото начало, което при всички положения ще донесе, ако не нов късмет, то поне нови изживявания. Самo че, както всяко начало е трудно, така и първите дни на 2009 не изглеждат леки, предвид обстоятелството, че следва адаптация към работната и всякаква друга среда.
Често страхът от неизвестното заменяме с онова приятно чувство на носталгия, което пък ни спасява от дълбоки депресивни състояния.

Така, връщайки се назад в 2008-ма, се чувстваме щастливи от факта, че измина още една година на чудесни идеи, перфектни реализации и изобщо много вдъхновяващи следа, от които всички се учим. Годината на кръговете, съвпаденията и кризите се оказа доста плодотворна в модно отношение, а редакторският екип на ViewSofia не скри обожанието си към много от творенията на предишната година. Кой с какво ще я запомни, чети:




Елена
При мен нещата са прости. Обичам старата година защото:
- глобалната криза доведе до добри цени на някои артикули, които дебна отдавна. Например на широките и много дълги джинси на Chloe, които станаха мои за сума, която по-рано не беше възможна.
- през изминалата пролет се влюбих за вечни времена в аксесоарите на Escada, главно заради невероятната Margareta bag. По-късно през годината открих и костюмите, роклите и тренчовете на голямата немска фирма. Иначе харесвам френските и италиански колеги, нали.
- сивото продължи да бъде модерно, а за мен това е най-елегантният цвят. След черното, естествено.




Васил
Обичам 2008 заради много неща. Обичам я заради, това че открих колко удобни са белите Converse, заради жилетките на Ann Demeulemesteer, заради очилата Chrome Hearts и това, че присъстват в София. Доволен съм от 2008-ма и заради присъствието на ViewSofia на London Fashion Week, заради черните джинси, заради страхотните черни високи кецове на Dior Homme.
Обичам годината и заради пуловерите с прикачена вратовръзка на Jean Paul Gaultier. Обичам годината и заради обувките на Gucci и Irregulars Choice. Има и още, но май стана ясно.




Делчо
2008!2008!2008!
Годината, в която промених много неща, затова я обичам. Обичам 2008заради успехите, и най-вече заради това, че мина и отмина.




Ивана
Обичам, обичам 2008 заради Лондон, заради London Fashion Week, заради световното признанието, което получи дантелата като секси тренд и заради обувките с цветни подметки, с които се сдобих току в последните минути на отминаващата година. Let the 2009 begin!




Гергана
Не мога да не бъда благодарна на 2008-ма най-вече за високите талии. Толкова елегантни, женствени и с прекрасната способност да скриват дребните недостатъци около талията и ханша. Обожавам широките панталони и полите под коляното, обожавам тренчкота и ботите до глезена, да не забравя и елеците. Обожавам 2008-ма защото е поредната година, в която се чувствам в хармония със себе си и всичко, което притежавам. И съм готова за 2009 с пълна сила.




Мина
По отношение на модата за мен 2008 година беше не само белязана, но и жигосана за дълго време напред, с есенно-зимната колекция на Прада. Колекция, през която еротиката и изключителната женственост се преплитат, за да покажат какво въздействие може да окаже абсолютният миминализъм, безупречно пресъздаден чрез ръчно изработена дантела в тъмни или много меки светли тонове.




Антония
Току-що изминала цяла една година мога да си дам равносметка, че обичам 2008 не само заради гардероба с хаотично подредени дрехи, няколко нови аромата за различни настроения, известно количество големи, много големи чанти и колекция от солидна бройка обувки. Преобладаващият бял цвят, пухените кожи и широките панталони са споменът за изминалата 2008.

More from View Sofia

More All fashion