Следва

PFW: Saint Laurent, есен/зима 2015

FASHION STARTER: Един ден с Джена Лион

Председател и изпълнителен творчески директор на “J. Crew”, Джена Лион е креативната сила...

All fashion преди 9 години

Председател и изпълнителен творчески директор на “J. Crew”, Джена Лион е креативната сила, която превръща американския търговец в наистина успешна марка. Самата Джена е икона на стила и редовно присъства на страниците на списания като “Lucky”, “Glamour” и “InStyle” и, разбира се, по блоговете, посветени на street style, където се радваме на неповторимо чудатата й, момчешка естетика.

През 2013 година Лион е включена в списъка на списание “Time” - 100-те най-влиятелни личности. Днес надникваме в деня на една толкова успешна работеща жена, разказан от самата нея пред Harper's Bazaar. Всичко за любимите й неща, за баланса между майчинството и кариерата и какво обича да прави вечер, в следващите редове.

07:35

Събуждам се възможно най-късно. Първото нещо, което правя е да натисна бутона за дрямка. Обичам бутона за дрямка, пристрастяващ е.

Давам си може би половин час, за да се приготвя сутрин. След като стана, проверявам телефона си, само за да се уверя, че не е възникнала извънредна ситуация, след това избирам дрехи за сина ми, Бекет. Той определено има предпочитания към кашмир - създадох чудовище!

Тогава си правя кафе - силно, но с мляко. Обичам да го пия студено. Любимото ми нещо на света е сладолед с кафе, така че се опитвам да докарам вкуса на моето кафе колкото се може по-близо до сладолед с кафе.

Гримирам се за около пет минути и ми трябват още около три, за да се облека. Определено не мога да кажа, че имам нещо като униформа за работа. Идеята за подобно нещо е като бавна и мъчителна смърт. Няма нищо, което да ми харесва повече, от това да се обличам. Понякога Бекет ми избира обувки.

Проблема е, че си има едни любими, имам тези ниски обувки на “Christian Louboutin”, целите в шипове.
Ако зависи от него, ще ги нося твърде често. Сменям любимата си чанта може би през месец. Точно сега е ред на “Celine”. Но честно казано, колкото по-големи са джобовете на палтото ми, толкова по-добре, защото не обичам да нося чанти.

Когато става дума за козметични продукти се кълна в тази жена, Aida Bicaj. Тя ми прави процедурите за разкрасяване и има козметика, наречена “Biologique Recherche”, която промени живота ми. Генетично не съм дарена с хубава кожа, така че имам нужда от цялата помощ, която мога да получа.

Бекет с обувките на мама

08:00



Водя Бекет на училище в Бруклин, след което се отправям към офиса. Отнема ми около час и 15 минути. Викаме си кола, което е хубаво, защото мога да се возя с него. Винаги, когато го оставя на тротоара, пред училище той започва с "Мамо, не ме целувай неудобно ми е." А аз: "Какво? Та ти си на шест!" В колата проверявам електронната си поща и преглеждам “Women’s Wear Daily” и “New York Post”. Получавам всичко на телефона си. В мен нося малко неща - само портмоне, очилата ми, ключовете и моя iPhone. Това е всичко.

09:15

офиса на Джена

Когато отида на работа, първото нещо, което правя е да намеря моите асистентки Никол и Уендъл, за да преговорим плана за деня.

Получавам вероятно повече от 200 имейла и повече от 100 съобщения на ден. Проверявам профила си в Instagram твърде често, като например в средата на някоя среща, което е нещо, което трябва да спра да правя.

От известно време в офиса имаме интерком, първия ден, когато го сложиха аз бях: "Какво по дяволите е това?" Но се оказа страхотно. Мики Дрекслър, главният изпълнителен директор на “J. Crew” е като кълбо от кинетична енергия, той има повече енергия, отколкото шестгодишният ми син. Сложи тази система, за да е сигурен, че всички винаги ще сме му на разположение, дори когато съм в банята и чуя, че ме вика знам, че трябва да отида веднага. Въпреки че понякога просто го използва, за да ни надува главата с кофти музика. Онзи ден например цял ден пускаше “Come On Eileen”, напоследък много харесва тази песен, а аз я мразя!

12:00



Обядвам без значение дали съм в среща. Всеки ден имам между 10 и 18 срещи, което е много. Никол е страхотна, защото винаги ми носи обяда навреме, защото не закусвам. Ям почти едно и също всеки ден. Имам много странни хранителни навици. Мога да изкарам цяла година да ям едно и също нещо и изведнъж го сменям. Сега съм зарибена по салата “Коб”, миналата година беше доматена супа. През останалата част от деня редувам кафе и този страхотен сок от ябълка, джинджифил, лимонов сок с лют червен пипер наречен “Killer”.

18:00

Опитвам се да си тръгна от офиса към 18 часа. Бекет яде доста рано, така че обикновено вечерям с него, веднага след като се прибера у дома. Неговата детегледачка прави невероятна сьомга с джинджифил, домати, и кориандър. По някаква причина тя е обсебена от това дали се храня добре. Всеки път, когато ни я приготвя, моето парче става все по-голямо.

След вечеря вечерите ми минават между фигурки Lego и игри на криеница.
Старая се да излизам навън, когато Бекет е с баща си. Тогава излизам с приятели и отиваме на вечеря. Наскоро бях на концерт на Ролинг Стоунс, Мик Джагър беше на няколко метра от мен, той е невероятен. Обаче няма нищо по-странно когато си на концерт и осъзнаеш, че всички са на твоята възраст и след това осъзнаеш, че всички сме наистина адски стари.

По принцип обичам да излизам само с няколко души едновременно, не съм добра в големите компании.

21:00



Бекет си ляга около 21 и заспива за половин час. За да разпусна след тежкия ден обикновено пия по един-два коктейла. Обичам да разглеждам списания. Получавам всяко едно възможно. Чета всичко от модни списания до списание Ню Йорк. Това е проблем, защото имам купища из цялата къща.

След като прегледам списанията, проверявам имейлите или си пускам епизод на сериала “Girls”. Нямам домашни любимци. Някак си искам куче, но едновременно не искам кучешки косми навсякъде.

Обичам да колекционирам всякакви неща. Имам над 300 чифта обувки и толкова много дрехи. Обичам да се глезя с хубаво бельо. Събирам красиво бельо от магазини като “Kiki de Montparnasse”, “Marni” и “Prada”. Проблемът на това бельо е, че не винаги изглежда добре под дрехите.

Също така имам огромна колекция от сладолед в хладилника. Обичам всичко, свързано с кафе и сладолед. Сладоледът с еспресо от “Ciao Bella” е невероятен. Имам слабост към сладкото - ям много сладолед, шоколад, бисквити и пия шампанско розе.

23:00



Късно вечер много обичам да пазарувам, онлайн разбира се. Ненаситна съм когато имам възможност.

24:00

Винаги се къпя вечер преди лягане. Не обичам да се мокря сутрин. Лягам си с мокра коса, но имам само няколко кичура така че няма проблем. За мен да съм чиста и да си легна в красивото ми легло е просто най-хубавото нещо на света.

24:30

За пижама имам сигурно 800 тениски от “J. Crew”, които сменям и тези невероятни боксерки от “Kiki de Montparnasse”. Това, което промени живота ми са наистина хубавите чаршафи. Имам страхотни комплекти на “Sferra” и тези невероятни бели пухени възглавници. Имам магическо огромно легло, защото съм метър и осемдесет. Всъщност спя доста неподвижно, но ми харесва да имам голямо легло. Всеки път, когато ми се наложи някъде да спя на хотел страшно много ми липсва моето легло.

спалнята на Джена

И още малко за нейния стил - снимките по-долу:













 Невероятна, нали?

 

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 49 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.