Следва

Директно от PR-a: "Иван Донев: Светът на лукса ме научи да имам респект към бедността"

PFW: Saint Laurent, есен/зима 2015

Новата колекция на Еди Слиман за Saint Laurent отново е пълна с потенциални хитове и това не може да...

All fashion преди 9 години

Новата колекция на Еди Слиман за Saint Laurent отново е пълна с потенциални хитове и това не може да отрече никой, независимо колко и защо е ядосан на господин Слиман.

Седемдесетарската тенденция е супер силна... и еднаква при повечето дизайнер, които се заиграха с нея за есента и зимата на 2015. Не и при Еди Слиман. Никакви романтични блузки и "деца на цветя", само изподрани чорапогащи и хардкор. Седемдесетарска беше и предната колекция на Saint Laurent, но тази се стеле някъде в две декади - от 70-те до 90-те. И ако героиня в пролетно-лятната фантазия на Слиман бешеЧери Къри от The Runaways, то този път са момичета като Нанси Спънджен до Кортни Лав, независимо че последната е родена едва през 64-а, а с първата си група се събира в началото на 80-те.

Мнозина твърдят, не без известно основание, че от момента на встъпването си в длъжността Креативен шеф в Сен Лоран, Еди Слиман продължава да прави една и съща безконечна колекция. На размаха му при това може да завиди и самият Карл Лагерфелд, който по принцип не признава ревюта с по-малко от седемдесетина тоалета.
Шоуто на Слиман, плътно свързано с музиката, наброи повече от сто онзи ден в Париж.



Всички, прекрачили пред кулисите момичета са млади бунтарки, сякаш останали във възрастта на тийнейджърството и с ментално развитие, запряло на 15, всички тези кожени панталони, пернати палта и тези опразващи касичката куртки, жакети и шуби...

Съдейки по отчетите за оборота на марката, всичко това се продава отлично, независимо от аналогиите на неколцина, че също така добре се продават и "50 оттенъка сиво", и списанията с голата Ким Кардашиян на корицата, например.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.