Следва

Директно от PR-a: "Иван Донев: Светът на лукса ме научи да имам респект към бедността"

PFW: Saint Laurent, есен/зима 2015

Новата колекция на Еди Слиман за Saint Laurent отново е пълна с потенциални хитове и това не може да...

All fashion преди 9 години

Новата колекция на Еди Слиман за Saint Laurent отново е пълна с потенциални хитове и това не може да отрече никой, независимо колко и защо е ядосан на господин Слиман.

Седемдесетарската тенденция е супер силна... и еднаква при повечето дизайнер, които се заиграха с нея за есента и зимата на 2015. Не и при Еди Слиман. Никакви романтични блузки и "деца на цветя", само изподрани чорапогащи и хардкор. Седемдесетарска беше и предната колекция на Saint Laurent, но тази се стеле някъде в две декади - от 70-те до 90-те. И ако героиня в пролетно-лятната фантазия на Слиман бешеЧери Къри от The Runaways, то този път са момичета като Нанси Спънджен до Кортни Лав, независимо че последната е родена едва през 64-а, а с първата си група се събира в началото на 80-те.

Мнозина твърдят, не без известно основание, че от момента на встъпването си в длъжността Креативен шеф в Сен Лоран, Еди Слиман продължава да прави една и съща безконечна колекция. На размаха му при това може да завиди и самият Карл Лагерфелд, който по принцип не признава ревюта с по-малко от седемдесетина тоалета.
Шоуто на Слиман, плътно свързано с музиката, наброи повече от сто онзи ден в Париж.



Всички, прекрачили пред кулисите момичета са млади бунтарки, сякаш останали във възрастта на тийнейджърството и с ментално развитие, запряло на 15, всички тези кожени панталони, пернати палта и тези опразващи касичката куртки, жакети и шуби...

Съдейки по отчетите за оборота на марката, всичко това се продава отлично, независимо от аналогиите на неколцина, че също така добре се продават и "50 оттенъка сиво", и списанията с голата Ким Кардашиян на корицата, например.

More All fashion