Следва

Вариант захарта да е полезна? Е, но за какво

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица в памет на Тери Пратчет

За въображенито му нямаше граници, а вълшебните му светове подхранваха фантазиите ни и ще продължат да го правят с незабравимите му романи...

Celebrities преди 9 години

За въображението му нямаше граници, а вълшебните му светове подхранваха фантазиите ни и ще продължат да го правят с незабравимите му романи.

Той е Тери Пратчет, той е един от най-светлите и гениални умове на нашето съвремие и каквото и да кажем още за него, ще бъде малко. За съжаление великият британски писател ни напусна преди няколко дни, светът скърби и си спомня за него с любов и голямо уважение. Защото години наред той не спираше да ни вдъхновява, прави го и днес, ще го прави винаги...

Той се срещна се със своя герой, но само, за да заживее вечно в книгите си, в хилядите изписани страници и в нашите сърца.

В памет на Тери Пратчет, днес ще си припомним някои от неговите вдъхновяващи мисли и цитати. Поклон!

 "Хаосът се намира в изобилие тъкмо там, където някой се опитва да въведе ред. И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-способен организатор."

"Единствено хората, които са здраво стъпили на земята, успяват да градят въздушни кули."

"Обикновено се смята, че събитията, способни да променят света, са неща като големите бомби, налудничавите политици, големите земетресения или обширните миграции на населението, но сега е ясно, че това е много старомоден възглед, поддържан от хора, които нямат нищо общо със съвременното мислене. Онези неща, които наистина променят света, според теорията за Хаоса са дреболиите. Пеперуда махва с криле в амазонската джунгла и в резултат ураганна буря помита половин Европа."

"Не интелигентността, а въображението ни е направило хора"

"Дай на човек огън и той ще се стопли за ден. Запали в него огън и ще гори до края на живота си."

"Казват, че обратното на шума е тишината. Това не е вярно. Тишината е само отсъствие на шум."

"Когато навлезе в Занаята, човек се научава, че най-сложният вид магия е да не използва магията изобщо."

"АМИ ДА. НЕ БИВА ДА СИ ПРАХОСВАМЕ ВРЕМЕТО!  Смърт донагласи седлото, после тикна златния си животомер под гърбавия нос на Албърт.  ВИЖ! ИМАМ ВРЕМЕ! НАЙ-ПОСЛЕ ИМАМ ВРЕМЕ!
Албърт се отдръпна уплашен.
И ЩОМ ВЕЧЕ ГО ИМАТЕ, КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИТЕ?
Смърт яхна коня.
ЩЕ ГО ПРОПИЛЕЯ."

"Странни същества са хората. Откраднеш пет долара и ще си мръсен крадец. Откраднеш ли обаче хиляди долари, ще си герой или правителство."

"И какво биха били хората без любов? – „РЯДКОСТ", отговори Смъртта".

"Свободата може и да е природното състояние на човечеството, но това важи също и за катеренето по дървета и яденето на все още шаваща храна.От друга страна всяка свобода е ограничена, изкуствена и следователно илюзорна, в най-добрия случай споделена халюцинация. Нито един душевно здрав смъртен не е наистина свободен, защото истинската свобода е нещо толкова ужасно, че единствено лудите и божествата биха могли да я понесат с отворени очи."

More from View Sofia

Love to quote: 15 цитата от Моника Белучи, за мъжете, възрастта и любовта

Celebrities преди 2 години

Не просто жена, а извънредно прекрасна жена, Моника Белучи е еталон на съвремието ни. Екранът я обича, изкуството я обича, мъжете и жените - и те, и то поравно, светът я обича. Фантастичната италианка е образ без аналог в съвременното кино, а днес, в чест на 57-ия й рожден ден припомняме точно 15 от най-готините й цитати   

More Celebrities