Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Reed Krakoff в тежка ситуация. Спешно си издирва спасител

Говорители на луксозния моден бранд Reed Krakoff обявиха преди броени дни, че прекратяват всякакъв...

All fashion преди 9 години

Говорители на луксозния моден бранд Reed Krakoff обявиха преди броени дни, че прекратяват всякакъв вид дейности за неопределен период от време, докато търсят подходящ инвеститор.

Компанията планир да фокусира вниманието си върху достъпния луксозен сегмент на пазара за аксесоари, което постепенно ще доведе и до окончателното спиране на pret-a-porter колекциите. До 3 седмици ще затвори и бутикът на Медисън Авеню в Ню Йорк, но другите два остават отворени, наред с онлайн продажбите.

Въпреки че Кракоф бе обявен за дизайнер на годината в раздел аксесоари през 2012, а чантите му се продават добре в луксозните магазини на Neiman Marcus и Saks Fifth Avenue, брандът стои на границата от фалит от известно време насам - бутикът в Токио затвори едва месеци след отварянето си, а плановете за отваряне на фирмени бутици в Париж и Лондон така и не се материализираха.



Въпреки всичко, Кракоф, който е и бивш креативен директор на Coach, не е изгубил надежда за своята едва 5-годишна модна къща: "Преглеждаме всякакви възможни стратегии за компанията, които пък могат и да доведат до продажба на бизнеса и бранда. "

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.