Следва

Малко по-различно суши. С киноа

Вариант захарта да е полезна? Е, но за какво

В света, в който живеем, неизбежно употребяваме захар, по собствено желание, с лъжичка, примерно, или скрита в продуктите, с които се храним...

All About Life преди 9 години

В света, в който живеем, неизбежно употребяваме захар, по собствено желание, с лъжичка, например, или скрита в продуктите, с които се храним. Това само по себе си е проблем, защото я наричат бялата отрова, защото всеки знае колко е вредна, защото твърдят, че раковите клетки я обичат и пр., така че накуп се стараем да я избягваме. Това е факт.

Освен в случаите, когато можем да намерим едно чудно и практично приложение на малките кристалчета в домакинството. Захарта може да бъде и е полезна, да видим за какво:

Запазва букета с цветя свеж

Всеки обича да му подаряват цветя, но откъснати вече, нежните стръкчета бързо губят свежестта си, дори и потопени във вода. Простите въглехидрати, които се съдържат в захарта, и които не са препоръчителни за нас, могат да осигурят необходимите хранителни вещества на едно растение, за да го запазят свежо. Добавяме 3 супени лъжици захар и две супени лъжици бял оцет към водата, и цветята изглеждат като току-що откъснати за по-дълго.

Премахва неприятните миризми

Ако водата е честа причина за поява на неприятни миризми, то захарта е силен противник, поглъщайки ги безкомпромисно. Чрез малко количество от нея, можем да почистим кафемелачки, термоси и кани за вода. Поставяме малко захар в кафемелачката и пускаме да работи за около две минути, след това изплакваме с вода и миризмата изчезва. Можем да оставим захарта да действа известно време, като поставим малко количество в съда и го затворим плътно, след което отново изплакваме с вода.

Храната също остава свежа, ако...

Към местата, където съхраняваме продукти с краткотрайна свежест, поставим няколко бучки захар. Това ще предотврати появата на влага и съответно образуването на плесен.

Премахва петна от трева

Зеленият цвят, който тревата може да остави по дрехите ни, често се оказва доста упорит за почистване. Не и ако използваме захар. Паста от захар и вода ще свърши чудеса върху петното. Оставяме да подейства около час, след което изпираме както обикновено.

Премахва миризми и от ръцете ни и почиства мазнини

Изцапаните с масла и пропити с миризма ръце, независимо дали са от упоритите риба или чесън или са в следствие от ремонтирането на колата например, лесно могат да се отстранят, ако към течния сапун добавим захар. Тя действа като ексфолиант и премахва успешно мръсотията.

Очевидно захарта е силно полезна в други насоки от обичайние, затова се замисляме силно следващият път когато посегнем към захарницата със следобедното кафе, нали?

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.