Следва

It-shopping - Очилата на сезона с голямо О

Б като Библия, Б като Блог

Бунтарска нотка и свежарско излъчване долавяме тук. Да го направим дръзко и без задръжки, защото можем да си го позволим...

All fashion преди 9 години

Авангардното градско момиче

Бунтарска нотка и свежарско излъчване долавяме тук. Да го направим дръзко и без задръжки, защото можем да си го позволим. Наслагванията на якета, комбинирани с кожен черен гащеризон и къси боти до глезена, окичени със златна верига, се поздравяват дружески и ни кимват: смелото авангардно момиче пристигна в града.

Нужен е един оправдаващ завършек за наистина бунтарска визия. Чанта в черен лак, черни очила за загадъчност и едно малко нежно колие за настроение.

madamejulietta.blogspot.com

Поп-ъп или мимолетно шопинг пространство

Харесваме разрошените й вежди, цвета на косата й, стила й и женствеността, която излъчва всеки път, когато я зърнем, и най-вече обувките, тези малки скъпоценни съкровища, които тя неуморно създава. Да, много са жокерите, а отговорът е един – Киара Ферани. Невероятният нюх, хъс и увереност, с които работи, са сред любимите ни качества, които блогърката притежава.

А поводът, поради който пишем за нея е специален и на почит. По време на Седмицата на Модата в Париж Есен/Зима 2015 Киара откри своя първи поп-ъп магазин, мимолетно шопинг пространство в търговския център Le Bon Marché, Париж. Тя показа моделите от пролетно-лятната си колекция, както и обновената версия на култовите „Flirting” чехли, които ще се предлагат ексклузивно и единствено в магазина й.

По време на събитието Киара се срещна с многобройните фенове и си направи снимки с тях.
Поп-магазинът ще бъде отворен до средата на април, на 2-ри етаж на Le Bon Marché Rive Gauche.

chiaraferragnicollection.com/it_it/countries

Да засадим… дори когато нямаме градина

Пресни подправки на балкона, какво по-свежо и ароматно. За някоя вкусотия, открадната от нашия сайт, като например ароматна гръцка паста или от книгата, която открихме по-долу, вие решавате. Със сигурност ще се възползваме, защото сега му е времето... за сеитба. Домашна мента за освежаващо Мохито или риган за вкусна паста, посадим ли билките, няма да съжаляваме когато те поникнат. Какво по-здравословно и полезно от това? Целогодишно може да се възползваме от идеята и да късаме от това което сами сме посадили и отгледали.

Пълно щастие...

Нужни са ни сравнително широки саксии, лека, добре запасена с хранителни вещества почва, слънчева светлина, обилно поливане и доза здравословно търпение.

londonbakes.com

Аромати, аромати

Кулинарството е сила, и вдъхновение, и разнообразие, и усъвършенстване, и най-вече изкуство. Разглеждайки блоговете, попадаме на нещо българско, нещо родно, което искаме да вмъкнем не на хапки, а изцяло. „Аромати от сърцето на дома” на Йоана Петрова е събрала рецепти за печива с пълнозърнесто брашно, сладки и солени изделия, информация за основните продукти и насоки за успешно приготвяне на рецептите, които ни връщат към традиционни за българина усещания.

В книгата са подбрани 80 рецепти, които Йоана първо приготвя за себе си и своето семейство и многократно подобрява, играейки си с формите им и комбинирайки вкусовете им като магьосник. За Йоана храната е не просто страст. Тя пресъздава в своите рецепти естетиката и философията на живота си.

kulinarno-joana.com

Блаженство за сетивата

Мексикански летен дом… като от мечтите. Напомняне за предстоящото лято, което чакаме така нетърпеливо. Дните ще стават все по-топли и това ни кара да мечтаем за красива лятна къща, не къде да е, а в Sayulita, Мexico. Иска ни се отсега да избягаме от забързаните дни, да се скрием там и да вярваме, че животът е наистина прекрасен. Спалня с изглед към океана, уютно обзаведена... хендмейд, с много прозорци и бели стени, приятна атмосфера, щура компания и студена оранжада да се лее.


Ех, така се живее сто години!

style-files.com

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.