Следва

Кисело мляко със сладко от боровинки

Назаем взехме топла супа от червено цвекло

След обилните празнични трапези, леко променения дрезгав глас, трудното дишане и снежната покривка да се натъкнеш на приятна, топла ...

Food преди 15 години

След обилните празнични трапези, леко променения дрезгав глас, трудното дишане и снежната покривка да се натъкнеш на приятна, топла супа от червено цвекло е това, което трябва да ти се случи. Така ни зарадваха и колегите от списание EVA в първия си брой от новата 2009. За да споделим хубавите чувства от тази среща, назаем взехме рецептата за въпросната тъмночервена с пурпурен нюанс супа.

Необходими са ти 300 г червено цвекло, 1 глава лук, 1 с. л. масло, 1 с. л. нишесте, 2 с.л. белени слънчогледови семки, 750 мл зеленчуков бульон, 100 г сметана, пресен магданоз, 1 дафинов лист, щипка смлян карамфил, сол на вкус и повече ентусиазъм.

Обели цвеклото и го нарежи на малки кубчета. Запържи ситно нарязания лук в маслото и добави нишестето. Разбъркай внимателно, за да не стане на бучки. Сипете топлия зеленчуков бульон и пусни цвеклото, карамфила и дафиновия лист. Покрий с капак и вари около 20 мин. Накрая овкуси със сол и пресен магданоз. Разпредели в чинии и добави лъжичка сметана и белените слънчогледови семки.

Хубаво е да вали сняг, а ти да си в светлата топла кухня и да се носи топлината и аромата на великолепната супа. Какъв уют!

ViewSofia може да ти даде още много уют…скоро!

More from View Sofia

More Food