We love: Джулиан Хейкс и футуристичните Mojito

Джулиан Хейкс създава обувки, които пренасят дизайна извън рамките на това, което обикновено сме свикнали да наблюдаваме.

Джулиан Хейкс създава обувки, които пренасят дизайна извън рамките на това, което обикновено сме свикнали да наблюдаваме. Установилият се в Лондон архитект е носител на няколко награди, сред които и дизайнер на годината в раздел "обувки" според Drapers през 2012. Той получава престижната награда скоро след създаването на иконичния модел обувки Mojito, на които, сигурни сме, сте попадали поне веднъж в интернет пространството.

Невероятните му футуристични модели може и да изглеждат забавно, шантаво и да наподобяват заврънкулки, но всъщност са проектирани и създадени с огромна прецизност, за да осигурят стабилност и комфорт и едновременно с това да изглеждат зашеметяващо.

Всичко започва през 2006, когато Хейкс е вдъхновен от идеята да намери напълно различен процес на създаване и дизайн за дамските обувки. През следващите няколко години той развива първоначална концепция за обувките Mojito, които лесно правят впечатление и се появяват за първи път през седмицата на модата в Лондон за пролет-лято 2011 на ревютата на дизайнерите Анн Софи Бак и Ада Зандитън. Веднага след това, инвеститори отправят предложение на архитекта за развиване на бранд за обувки и аксесоари на интернационално ниво.

След почти 2 години на усилена работа и усъвършенстване на продукта, архитектът пуска своя едноименен бранд на пазара Julian Hakes през 2012.

Творенията му определено заслужават по един поглед и могат да се закупят оттук.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.