Следва

Искам я!

We love: Джулиан Хейкс и футуристичните Mojito

Джулиан Хейкс създава обувки, които пренасят дизайна извън рамките на това, което обикновено сме свикнали да наблюдаваме.

All fashion преди 9 години

Джулиан Хейкс създава обувки, които пренасят дизайна извън рамките на това, което обикновено сме свикнали да наблюдаваме. Установилият се в Лондон архитект е носител на няколко награди, сред които и дизайнер на годината в раздел "обувки" според Drapers през 2012. Той получава престижната награда скоро след създаването на иконичния модел обувки Mojito, на които, сигурни сме, сте попадали поне веднъж в интернет пространството.

Невероятните му футуристични модели може и да изглеждат забавно, шантаво и да наподобяват заврънкулки, но всъщност са проектирани и създадени с огромна прецизност, за да осигурят стабилност и комфорт и едновременно с това да изглеждат зашеметяващо.

Всичко започва през 2006, когато Хейкс е вдъхновен от идеята да намери напълно различен процес на създаване и дизайн за дамските обувки. През следващите няколко години той развива първоначална концепция за обувките Mojito, които лесно правят впечатление и се появяват за първи път през седмицата на модата в Лондон за пролет-лято 2011 на ревютата на дизайнерите Анн Софи Бак и Ада Зандитън. Веднага след това, инвеститори отправят предложение на архитекта за развиване на бранд за обувки и аксесоари на интернационално ниво.

След почти 2 години на усилена работа и усъвършенстване на продукта, архитектът пуска своя едноименен бранд на пазара Julian Hakes през 2012.

Творенията му определено заслужават по един поглед и могат да се закупят оттук.

More All fashion