Следва

Диляна Попова - За добротата, скромността, пластичните операции и други красиви неща

Лили Иванова на върха на славата

Изпълнение в зала "Олимпия" е мечта на всеки един артист в света.
Емблематичната зала е едно от онези специални...

Лица преди 15 години

Изпълнение в зала "Олимпия" е мечта на всеки един артист в света.
Емблематичната зала е едно от онези специални места, за които всеки е чувал и би иска да посети. Създадена през 1888 год. от Жосеф Олер, който по-късно открива и прословутото кабаре "Мулен Руж", днес мястото може да се определи като най-висш пилотаж в музиката.

Преди век "Олимпия" е била място за забавления. Европейската буржоазия се е наслаждавала там на опера, балет, кан-кан, дори и на циркови изпълнения. След края на Немската окупация по времето на Втората Световна война, прословутата зала се превръща в място, където само доказани изпълнители изнасят концертите.





До "Олимпия" се стига трудно. Тя е величавият връх на успеха. За да бъде поканен или да му бъде разрешено да изнесе концерт там, един артист трябва да е доказал таланта си. От управата на залата разрешават на Едит Пиаф да пее на сцената на "Олимпия" двадесет години след началото на кариерата й. Първият рецитал на Пиаф е през 1955 година, а последният й е през 1962-ра.
Величествени гласове извисяват в "Олимпия" Далида и Шарл Азнавур. А поп иконата Мадона имаше честта да пее в залата само веднъж, по време на световното си турне тази година.

Днес, 09.01.2009 г. е денят, в който и Примата на българската естрада достигна връх "Олимпия". Лили Иванова е в Париж по покана на директорите на известния мюзикхол, което ,освен за нея е голяма чест и за България. Въпреки всичките й странности, Лили е безспорен професионалист. Амбициозността и упоритостта й се връщат с почит и признание, разбира се – не българско.

Лили Иванова е от единиците родни певци, които дават всичко от себе си, когато са на сцената. Тя знае как да изглежда точно както трябва и точно както се очаква от нея. Способността й всеки път да надминава и най-ексцентричните очаквания на публиката и непрекъснатото старание да става все по-добра, заслужава аплодисменти повече от всичко друго в кариерата й.





Красиви рокли висша мода, стил и класа, които рядко се срещат на българска сцена е това, което отличава Лили Иванова от всички останали. На 72 тази жена сякаш никога не си позволява да прави грешки. Особено в стила. Няма Cavalli. Има невероятни крака, обути 2 часа в главозамайващ висок ток, черен чорап или лъскав клин отдолу, тесни панталони и екстравагантни малки черни рокли. Лили Иванова е явление не само в българската музикална индустрия, ако въобще има такава, но и в световната.





Част от гардероба на Примата включва висши лейбъли като Vivienne Westwood, Ann Demeulemeester, Jean Paul Gaultier, Yohji Yamamoto, La Perla, Balenciaga, Rick Owens, Karl Lagerfeld. За сценичните си костюми работи с дизайнери, които правят уникати, специално за нея. Тя е смела, често прекрачва граници, умее да лавира между комерсиалното и неповторимото.

И ако има някой български артист, от когото трябва да се научим, че и талантът иска много труд, то това е само Лили Иванова.

Да ни е честита звезда!

More from View Sofia

More Лица