Следва

По-кукленски от куклите: модели като Барбита под път и над път

Throwback Thursday: Calvin Klein - дози секс и скандал през годините

Старата фраза "сексът продава" не лъже, особено когато става въпрос за...

All fashion преди 7 години

Четвъртък и любимата ни рубрика Throwback Thursday отваря врати. Надничаме й... ох, Calvin Klein, горещи дози Кейт Мос и секс...

Старата фраза "сексът продава" не лъже, особено когато става въпрос за рекламните кампании на Calvin Klein. Но, разбира се, по стара традиция, там, където има секс, почти задължително има и скандал.

Всичко започна с 15-годишната Брук Шийлдс през 1980 и рекламата на иконичния чифт дънки, сметната за прекалено сексуална и дори агресивна спрямо жените, за да доведе до еротичните кадри на Кейт Мос и Марк Уолбърг през 90-те.

Веднъж тръгнали в тази стилистика, рекламните кампании на бранда продължават да стават все по-провокативни. Абсолютно всяка една е очаквана с огромен интерес, за бъде критикувана, обсъждана, а понякога дори и забранена.

Ето и част от най-скандалните кадри през годините...

Calvin Klein през 1980-та



През 1980-а Брук Шийлдс краси рекламната кампания на Calvin Klein Jeans, заставайки зад слогана "Искаш да разбереш какво стои между мен и моите дънки? Нищо." Мнозина заклеймяват рекламата като крайно неподходяща, вземайки предвид и прекалено младата възраст на Шийлдс, едва 15. Американската телевизия CBS дори забранява разпространението й.

Calvin Klein през 1985-та




През 1985-а изборът на Calvin Klein Underwear се спира върху кадър на полуголи жена и двама мъже, лежащи в легло.

Calvin Klein през 1992-ра



Кейт Мос и Марк Уолбърг са звездите в рекламната кампания през 1992. Кейт е едва на 17 години и позира разсъблечена, а кадрите са дело на Хърб Ритс.

Calvin Klein през 1993-та



Кейт Мос в още една противоречива Calvin Klein кампания, посветена на мъжкия аромат "Obsession". Заснета е през 1993 от Марио Соренти.

Calvin Klein през 1995-та



Есенно-зимната кампания, заснета от Стивън Мейзъл през 1995-та предизвиква масово недоволство и мнозина обвиняват бранда за промотиране на детска голота. Младите модели позират в предизвикателни пози, но въпреки всички оплаквания, кампанията не е свалена, защото всички те са над 18 години в онзи момент.

Calvin Klein през 2008-ма



Ева Мендес е лицето на рекламата за аромата "Secret Obsession" през 2008. Видеото е свалено от телевизията заради прекалената голота и посланията, които евентуално носи.

Calvin Klein през 2009-та



През пролетта на 2009 Calvin Klein Jeans рекламата отново е заснета от Стивън Мейзъл. Моделите позират в различни пози, разсъблечени и предизвикателни. Следва нова забрана за тв-излъчвания.

Calvin Klein през 2010-та



През 2010 година рекламната кампания е заснета от Мерт и Маркъс. Лара Стоун позира с още трима разсъблечени мъжки модели. Мнозина смятат, че кадрите внушават физическо и сексуално насилие, а разпространението на снимките е забранено в Австралия.

Calvin Klein през 2011-та



През 2011 ., рекламата за аромата CK One изглежда на пръв поглед нормално, но скоро след излизането й, хората започват да забелязват, че кадърът сякаш изобразява думата fuck. Масата изглежда като F, формата на сутиена на модела е U и CK накрая. Кадърът за пореден път е дело на Стивън Мейзъл.

Calvin Klein 2015-та



През 2015-та, от Calvin Klein избраха Джъстин Бийбър за рекламната си кампания Jeans. Освен че Бийбър и Лара Стоун позират в предизвикателни пози, мнозина не вярват, че певецът изглежда така в действителност и обвиняват бранда в прекомерно използване на photoshop. Кадрите са дело на Мерт и Маркъс, а Klein и Бийбър отхвърлят обвиненията.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.