Следва

Гейша в града

Джордън Дън става дизайнер

Британският супер модел Джордън Дън обяви, че ще насочи вниманието си малко встрани от моделската кариера като се захване със създаването на дрехи...

All fashion преди 9 години

Британският супер модел Джордън Дън обяви, че ще насочи вниманието си малко встрани от моделската кариера като се захване със създаването на дрехи, а не просто тяхното показване. 24-годишната красавица разкри плановете си да започне линия от облекла, насочени към "деца и млади хора." От нейната модна агенция “Storm Models” потвърдиха за договор между Дън и “Fluid World”.

Джордън има предишен опит в създаването на мода, благодарение на сътрудничество си с луксозната италианска модна къща “Fendi”, където тя преобрази емблематичната чанта baguette. В новата колаборация ще видим Дън да създава най-малко две колекции.

"Обичам детски дрехи и съм обсебена от тях, откакто се роди синът ми," казва Дън. "Чрез моята кариера в модата се научих да обичам и уважавам страхотните дизайни, а като майка, държа на качество, което отговаря на парите, които давам. Развълнувана съм да работя с “Fluid World”, и очаквам с нетърпение да направя собствената си колекция и да превърна идеите си в реалност."

Бъдещата колекция се очаква да включва всичко необходимо за децата - клинове, деним, блузи и аксесоари. Дън ще оглави дизайна, докато “Fluid World”, които са първите, които въвеждат “Hello Kitty” в Англия, ще отговарят за дистрибуцията.

"Джордън Дън е модна икона, която определя тенденциите и влияе на стила на хората", това каза Андрю Лейн, главен изпълнителен директор на “Fluid World”и допълни: "Радвам се, че ще работим с нея по този вълнуващ проект и ще представим готиния градски стил на по-широка аудитория".

More from View Sofia

More All fashion