Следва

Истории от живота: Опасни връзки - Нанси и Сид Вишъс

"Сьориз" - френският филм, сниман в България със специална прожекция а София Филм Фест

София Филм Фест има удоволствието да ни покани на специалната прожекция на френския филм „Сьориз“ на режисьора Жером Енрико на 20-и март от 20:30 в Дом на киното...

Movies & TV преди 9 години

София Филм Фест има удоволствието да ни покани на специалната прожекция на френския филм „Сьориз“ на режисьора Жером Енрико на 20-и март от 20:30 в Дом на киното.


Жером Енрико

Филмът е изцяло заснет в България с изпълнителен продуцент Софилм Прод. Гости на премиерната прожекция ще бъдат режисьора на филма Жером Енрико и сценаристката Ирина Гончар – те ще представят филма си и ще са на разположение на за въпроси и впечатления от страна на публиката.

„Сьориз“ е история за пътешествието на една тийнейджърка към абсолютната любов в търсене на самата себе си.
Сьориз (Черешка) е на 14, но изглежда 20-годишна. Израснала е в покрайнините на Париж, но е заточена в Украйна (в разказа са използвани и автетични кадри от протестите там!). Сьориз не познава баща си, но е принудена да живее с него. Гримира се с 5 пласта грим, но все още мечтае като малко момиче. Тя никога не се е интересувала от друго освен от своята собствена персона, но сега е потънала в колективните идеали на един отминал обществен строй. Сьориз не е чела нито една книга, но е влюбена в младеж, който й говори за Мопасан, Флобер и Годар.
Историята е разказана със свеж хумор и предлага приключение, романтика и драма, за да завърши в порастването на Сьориз – нейното превръщане от тийнейджър в жена.



Във филма участват Зое Аджани-Валат, Джонатан Закаи, Таня Вучкова, Пиер Дерен, Анна Сагайдачная, Микола Матешко, Емилия Радева, Георги Мамалев, Камен Господинов, Явор Ралинов и др.

Продукция - Legende Cinema, Gaumont / Световен разпространител - Gaumont

More from View Sofia

More Movies & TV