Следва

Сюки Уотърхаус и Брадли Купър се разделиха

Кампанията Н2Обичам стартира със серия събития в деня на водата - 22 март

H2Oбичам е приятна образователна кампания, чиито старт логично идва в навечерието на Световния ден на водата - 22 март...

Events преди 9 години

H2Oбичам е приятна образователна кампания, чиито старт логично идва в навечерието на Световния ден на водата - 22 март. Идеята на тази инициатива, чиято съвместна реализация е дело на Сдружение “Аз обичам водата”, Факултета по обществено здраве при Медцински университет - София и “Девин” АД, е да запознае и информира в дългосрочен план нас, българите, защо е важно да пием много вода.



Очевиден факт е, че ползите и необходимостта от достатъчно от тази животворна течност за здравето и тонуса ни са категорични, но H2Oбичам ще ни помогне и да разберем каква е хидратацията на нашия организъм, колко точно вода е добре да пием и много други съвети за това как да поддържаме здравето и готиния си външен вид с помощта на водата. За да се ориентираме в това "море" от водни необходимости, е достатъчно да посетим The Mall или музея “Земята и хората” в следващите дни - 21 и 22 март.

На пресконференцията, която даде старт на инициативата, научихме важни неща за водата от проф. д-р Донка Байкова (МУ София) и проф. д-р Веселка Дулева (специалист по хранене и диетика). Така например страшно важно е да правим разлика между вода и течност. Някои течности, като кафето и алкохола, не просто не набавят необходимата вода, а дори неприятно дехидратират. Сладките напитки, като соковете, също не могат да ни донесат ползите, които би могла чистата вода. При недостатъчна консумация на вода и течности, освен че се повишава риска за здравето, се засилват и процесите на стареене.



Затова, нека бъдем внимателни към себе си и тонуса си, и заедно с дехидратиращите напитки да приемаме и вода, за да балансираме хидратацията в организма си и да изглеждаме и да се чувстваме прекрасно.
Обезводняването между другото води и до намаляване на умствената и физическа работоспособност, нарушава
вниманието и концентрацията, носи умора, главоболие и много други типове дискомфорт. Експертите препоръчват минималният прием на вода на ден да бъде 1,5л за хората от всички възрасти, като е добре той да бъде разпределен през целия ден. Оптималното количество течности обаче е 2,5 литра, за оптимистите, тренирани добре в това изкуство - и над 3 литра.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.