Следва

Кексчета с какаови зърна и круши

Моите бели, бели дрехи. Как да станат още по-бели?

Всички притежаваме един куп ризи, топове и рокли, замърсени от кремове за фалшив тен, слънцезащитни продукти или покапал сладолед тук и там...

All About Life преди 9 години

Всички притежаваме един куп ризи, топове и рокли, замърсени от кремове за фалшив тен, слънцезащитни продукти или покапал сладолед, неволни грешки на ежедневието, за които понякога ни идва да се гръмнем.

Но, драма няма и не бива да има. Поне няколко са извънредно надеждните способи, с които да запазим, спасим избелим, ако се налага, и без това белите любими дрехи, за да се превърнат в бялото платно на нашето пролетно случване, пълно с емоции и красота, както го очакваме.

Ето как става това:

Когато е възможно, действаме бързо. Предотвратяването е ключът
Най-добрият начин да запазим бялото бяло, е да се грижим за него, както и да не позволяваме дрехите ни да придобиват този така ужасен сив цвят. Ако тропосаме храна на ризата си, напръскваме при първа възможност с препарат за отстраняване на петна или обезмаслител. Ако проблемът е много честият с пръснато червено вино, използваме смес от вода със сода.

Намокряме ги
Поставяме всичко, което е замърсено или има петно в кофа с топла вода и напръскваме с обезмаслител. Оставяме за през нощта. Ако на следващия ден петното е все още там, повтаряме всичко отново. Някои перални имат функция за накисване, която можем да използваме всеки път, когато перем бели дрехи.

Винаги трябва да перем бялото с топла вода
Студената вода просто не може да отмие петната. Трябва да бъдем внимателни с дрехите, които се свиват – в този случай топла вода около 30С е нормална. 

Сдобийте се с малко дъждовна вода

Дъждовната вода се смята за „мек” вид вода, тъй като съдържа по-ниски нива на калций и магнезий от „твърдата” вода, която тече от чешмите в някои градове. По-ниските нива на тези минерали позволяват сапуните да се усвояват по-ефективно и  да правят дрехите по-чисти. Плюс това омекотява кожата и косата, чувството е чудесно. За да си набавим такава вода, не е нужно да събираме дъжда в шепи. Вече лесно можем да се сдобием с резервоар за дъждовна вода на не моного висока цена. 

Прегърнете слънцето
Да, има и друга причина за да не използвате сушилнята, различна от икономията, пестенето от сметки за енергия и опазването на околната среда. Простираме всичко бяло навън, на слънчева светлина и ултравиолетовите лъчи ще избелят всяко упорито петно. Оставяме ги там възможно най-дълго за максимален ефект.

Ако всичко друго се провали
Когато нищо друго не работи, може да използваме химическа белина, но само в краен случай и на 100% бяла дреха. Потапяме дрехата в разтвор от топла вода и белина за няколко минути, като следваме инструкциите на избрания от нас препарат. Използваме внимателно, защото белината е не само вредна за околната среда, но и разяждаща.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.