Следва

И в Emilio Pucci имат нов креативен директор

FASHION STARTER: Един ден с Алекса Чънг

С един от най-впечатляващите гардероби в света и чанта “Mulberry”, наречена в нейна чест, Алекса Чънг печели титлата Британска икона на стила цели три години...

All fashion преди 9 години

С един от най-впечатляващите гардероби в света и чанта “Mulberry”, наречена в нейна чест, Алекса Чънг печели титлата Британска икона на стила цели три години. С уникалната си способност да съчетава тенденциите, добавяйки лични щрихи, Алекса успява да ни спечели с всеки избор на аутфит. Казано простичко, каквото носи тя, искаме го и ние.

Телевизионен водещ и бивш модел, Чънг е успяла да стане доста популярна, да диктува стила и да бъде муза на дизайнерите. Харесваме ексцентричния й стил, включващ яки, сякаш вдъхновени от Питър Пан, обувки Оксфорд, мокасини, рокли и къси панталонки, както и небрежната палава грива.

В редовете по-долу оставяме самата Алекса да разкаже своя ден точно както го вижда синеоката британка.



09:00

Не спя добре, защото пътувам толкова много. Когато се събудя, често не знам къде съм. Преди няколко дни се събудих в Париж и се чудех, "Какво? Защо съм тук? Трябва ли да бъда на летището?" Когато алармата ми спре, я гледам и се чудя какво се случва, защо звъни. Това е като детективски сериал, опитвам се да разкрия мистерията на звънящия телефон.

09:13



Изследвам пода в търсене на обект, около който да изградя аутфит за деня. Нещо винаги ми хваща погледа - риза с флорални мотиви или чифт ботуши и тогава се питам "Добре, как мога да направя визия от това?" Опитвам се да поддържам нещата доста минималистични. Дори не нося чадър, това е много английско. Ако вали, просто се примирявам с това. Не съм много добра в това да се грижа за себе си и да бъда пораснала. Обикалям сама като странен вълк единак.

Ако отивам на снимки, там ми правят грима, но в почивните дни не нося никакъв, така че просто си взимам душ и мия косата си. Нямам много коса, така че ми отнема около минута, за да я измия. Мразя хора, на които им отнемат сякаш векове да се приготвят и закъсняват. Измервам неуважението в минути.

09:30

Проблемът е, че в последно време папараците чакат пред дома ми в Ню Йорк, най-вероятно заради моите тоалети, не заради вълнуващия ми личен живот, не съм Джъстин Бийбър. Отивам до “Aroma” да си взема кафе и папараците ме съпровождат до моя клас по балет.

Пия една или две чаши капучино на ден. Мисля, че е лошо, но имам лоши навици. Наскоро се отказах от цигарите, защото бях болна и нямаше как да продължа да пуша. Другото ми прегрешение е уискито.



10:00

В Англия не се упражнявам сутрин, докато в Америка започвам деня си с балет с моята приятелка Харли Виера Нютън. Когато съм в Ел Ей пък, всичко е създаване на дизайни за колекцияте ми с “AG”. С моята работа ми се налага да пътувам страшно много. Този месец бях в Лондон, Париж, Ню Йорк, Лос Анджелис и отново в Ню Йорк. Изминалата година беше много поучителна за мен. Осъзнах, че ако графикът ми не е препълнен, се чувствам сякаш някой ще се възползва от това и ще загубя всичко.

11:30

Когато мога отивам до “Jack’s Wife Freda” или до “Smile” за бъркани яйца със сирене и авокадо. В Ню Йорк взимам такси или метрото, а когато отиваме на редица различни задачи из града, се качвам при моя асистент на неговата “Vespa”.



13:30

Реално погледнато, аз съм журналист, но ми се иска отново да правя нешо в телевизията. Някой ми каза онзи ден: "Кажи ми някой, който се справя успешно с повече от едно занимание. Алекса, трябва да се съсредоточиш върху едно нещо, защото няма как да успееш, ако правиш всичко едновременно." Няма да позволя на хората да ме ограничат в това, което правя.

В следобедните часове, понякога се прибирам у дома, за да свърша малко работа. Моят асистент ми изпраща имейли със заглавие: "От офиса на Алекса Чънг", но офисът ми всъщност е леглото ми. Това звучи наистина непрофесионално, но не е така, винаги съм аз и моите имейли.

Веднъж месечно гледам хороскопи, и много обичам този сайт Secret Language of Birthdays. Пишеш си рождената дата и излиза страшно много информация за хората родени тогава. Скорпион съм и прекалено много мисля нещата и съм малко мрачна.

19:00

Моята приятелка Тенеси Томас има магазин, наречен “Deep End” в Ийст Вилидж и ако си свърша работата навреме се отбивам там. Най-вероятно ще съм гладна по това време, така че се отбивам за капучино и сандвич по пътя.

Приятелите ми са много близки и ако поканя един някъде, знам, че той ще покани останалите. Прекарвам всяка вечер с тях, не ми харесва да излизам по работа. Прекарвам половината си живот в барове и половина на вечери като тези на Валентино например. Оплаквайки се, че обувките ми са страшно неудобни.

Снощи отидох на караоке, преди ходех по няколко пъти седмично в продължение на около година. Когато си харесам нещо ставам обсебена от него, дори и да става дума за лентички сирене. Точно сега моята обсесия са шоколадовите топчици на “Lindt”.



01:00

Прибирам се вкъщи, сипвам си малко вода, мия си зъбите и лицето, лягам си в леглото и заспивам почти веднага. Винаги спя гола. Иска ми се да бъда в леглото с момче в 22 часа, но не това се случва.
































 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.