Следва

Парфюмите на пролет 2015 - изкушаващи шиите ни скъпоценни букети

От какво зависи да имаме здрави и красиви нокти. Съветва специалистът Шармадин Рийд

Чупливи нокти, болезнени кожички около тях, неравномерности по нокътната плочка, гризане на ноктите. Много жени са имали повечето от тези проблеми...

Nails преди 9 години

Чупливи нокти, болезнени кожички около тях, неравномерности по нокътната плочка, гризане на ноктите. Много жени са имали повечето от тези проблеми. Собственикът и основател на LRD Nails, Шармадин Рийд ни отведе обратно към основите и ни показа какво трябва да се прави. Всичко, свързано с ядене, пиене и изобщо онова, от което зависят здравите и красиви нокти. И отвътре, и отвън.

По какво се определят здравите и красиви нокти?

Здравословният им цвят е с леко розов оттенък - това означава, че притока на кръв е равномерен. Гладката им повърхност с чист край демонстрира здрави и красиви нокти. Ноктите сами по себе си са заобиколени от кожа, която не е за хапане. Тези кожички трябва да се поддържат спретнали и така маникюрът ще изглежда красив и завършен.

Кои са коренните проблеми, когато става дума за слаби и чупливи нокти?

Диета - определено така се казва най-големият проблем. Спазването на неправилни диети и хранителни режими, които не спомагат за набавянето на необходимите витамини и минерали от организма, неминуемо рефлектира върху, кожа, коса и нокти.
На второ място, бих казаль стои защитата на ръцете. Нашите ръце постоянно влизат в контакт с вода, химикали и други лоши токсини, така че необходимостта от употребата на хидратиращ крем за ръце и нокти, който да заключи влагата в тях и да ги омекотява, е абсолютно задължителна.

Има ли храни/напитки, които помагат за здравето на ноктите?

Протеин, протеин, протеин! Опитайте се да ги включите във всяко хранене. Важно е също да се набавя в организма кератин. А той се съдържа във всички зеленчуци като зеле, броколи, брюкселско зеле, праз и др. Не на последно място стои доброто хидратиране и отвътре. Дехидратацията може да доведе до несъвършенства и слаби нокти. Така че, изцеждането на воднисти зеленчуци като краставици и спанак е от полза.

Кои от всички добавки, които се препоръчват постоянно, са най-подходящи за здрави и красиви нокти и ръце?

Аз съм в процес на постоянно тестване. Но според опита ми дотук се открояват няколко добавки, които винаги помагат. Продуктите с фолиева киселина спомагат за силата и здравината, а Омега 3 рибено масло допълва тези функции, като само по себе си то е много по-мултифункционално... Когато положението е наистина лошо помагат добавките за бременни жени, защото са богати на аминокиселини и протеини.

Кои са трите най-добри съвета за възстановяване на ноктите, които страдат след употреба на гел или ши-лак?

- Правилно и щадящо оформяне на плочката след това. Пила с висок грит, фина и без никакво полиране.
- Масло за нокти и кожички, всеки ден след отстраняването на тези продукти. За да се забърза процеса по регенерация на нокътната плочка.
- Заздравител - няма друг момент, в който да е по-нужен от този, след премахването на гел или ши-лак. Абсолютно задължителен!

Кои са трите продукта за здравето на ноктите и тялото, които ние всички трябва да ползваме?

Скраб и масажни продукти за лице, както и споменатите вече такива, съдържащи протеини, аминокиселини и хиалуронова киселина.

Как да преценим дали салона за красота, който сме си избрали е правилният?

Трябва да притежава сертификат и да е перфектно хигиенизиран. Измиването, почистването и стерилизацияа са абсолютно задължителен фактор за преценка качеството на обслужване в даден салон.

Най-големите грешки, които допускаме при поддръжката на нашия маникюр?

Гел, ши-лак и удължители. Трите най-унищожителни начина, по които ги третираме и които трябва да си забраним, ако искаме да имаме здрави, красиви и естествени нокти.

И след като всички ние имаме приказно здрави нокти, къде можем да потърсим вдъхновение за своя маникюр?

Wah-nails.com., разбира се. Мястото, на което всеки може да намери вдъхновение за себе си и своя маникюр.

Нещо допълнително има ли, което трябва да правим за своите ръце, за да бъдат те красиви?

Да, масажът на ръцете подобрява оросяването на върховете на пръстите и прави нокътната плочка по-здрава. 

More from View Sofia

More Nails