Следва

Кендъл Дженър е героинята в новото промо видео на Estée Lauder

Парфюмите на пролет 2015 - изкушаващи шиите ни скъпоценни букети

Цветятата като извор на вдъхновение за пролетта не са точно най-иновативният...

Beauty News преди 9 години

Цветятата като извор на вдъхновение за пролетта не са точно най-иновативният избор, но, уви, в разцъфващия в свежест и цвят сезон, те винаги са безпогрешна отправна точка за парфюмеристите. Новият аромат на Dolce&Gabbana Floral Drops, например, е сбъдната мечта за всеки любител на цветята, със сияещи нотки на Амарилис, Жълт нарцис и водна лилия в съцевината си. Burberry също представиха нова визия на познатия Brit Rhythm аромат, съдържащ пъстрите жасмин, цвят на Лотус и люляк.

Акцент във флоралната тема е преоткриването на розите като есенция. Вярно е, че те значително увеличиха присъствието си през последните няколко сезона, след значителната забрава, но този сезон те отново са тук. Погрешно на остарелите впечатления, розите не натъртват с ретро привкус, а внасят непозната досега, изключително модерна визия. Jo Malone, чийто Red Roses е вече иконичен аромат, отново се вдъхновява от Кралицата сред цветята за създаването на лимитираната си колекция, носеща духа на историята на Великобритания.

По-деликатен завой около розите прави Aerin, с новия Rose de Grasse, който включва меланж от три основни съставки - българско розово масло, Центифолия и Абсолют.

Ето и най-впечатляващите аромати за пролет-лято 2015, които шията ни обещава да обикне:

Salvatore Ferragamo - Emozione



Мултифасетен аромат, съчетаващ женствен флорален букет от изисканост и скъпоценни дървесни текстури, обогатени с докосване на чувственост с бляскави Шипрови нотки. Сияйният блясък свежест идва от сочния Бергамот, омекотен от пудрен Ирис и нотки на Бяла Праскова за кадифено усещане. Сърцевината отразява триумфиращата женственост чрез букет от нежни божури, чувствени български рози и пристрастяващ Хелиотроп. Любими са ни мистериозните пачули и инетензивните велурени нотки.

Dolce&Gabbana - Dolce Floral Drops



Свеж, цветен аромат с хармоничен подпис от бели цветя и сърце от бял амарилис. Зелените нотки на листа нероли определят разгръщащата се свежест, от която надничат добре познатите сандалово дърво, бяла водна лилия и кашмерин.

212 VIP Club Edition



С почит към музиката се ражда модерна чувственост, която никога не свършва. В случая на 212 VIP тя започва с нотки от цитрусов плодов коктейл и леден мус от касис, които преминават в завладяващ аромат от венчелистчета на жасмин Самбак и завършва с леко докосване от бяло пачули и мускус.

Yves Saint Laurent - Black Opium



Първоначално появил се през 1977, класическият Opium идва в тотално нов черен облик за пролетта, наречен Black Opium и изпълнен с мистериозна елегантност. Ароматът, чиято основа е кафето, разлиства многопластов и чувствен строеж от круша и розов пипер, които са омекотени от белите цветя на жасмина и ванилията. Акцентите, които веднага приковаха вниманието ни са мистериозните дървесни нотки от кедър и екстракта от пачули.

Versace - Bright Crystal Absolu



Новата версия на Bright Crystal Versace събира в себе си както свежи флорални есенции, напълно адекватни за топлия сезон, така и тежки, типични за италианската модна къща дървесни нотки. Ароматът връхлита първоначално с тоновете на азиатския цитрусов плод юзу, преплитащ се със сладостта на грейпфрута. В сърцевината откриваме кадифени акценти от малини, божури, екстракт от магнолия и Лотус. Това, което прави аромата запомнящ се е силната, интензивна дървесна нотка от кехлибар, примесен с махагон и мускус.

Thierry Mugler - Angel



Иконичният аромат се сдобива с нова свежа визия, разцъфваща в съблазнителни флорални нотки от цитрусови плодове и топъл меланж подправки.

Първоначалният допир с парфюма оставя чисто плодово впечатление от боровинки, праскова, кайсии и сливи, което постепенно се слива със сладостта на цветята. След отминаването на флоралните нотки, акцентът пада върху горчиво-сладката есенция от шоколад и карамел.

Byredo 1996



Създаден от безкрайно харизматичният Бен Горам и вдъхновен от снимка на фотографите Инес и Винуд през 1996, ароматът запечатва не само красотата на изображението, но и характерът на всеизвестните фотографи.

Ароматът отключва силни мъжествени нотки от хвойна и черен пипер, които скоро след това преминават в горещ букет от теменужки, хармония от кожени нюанси и ирис. Лесни за разпознаване са още преплитаниятя между пачули, черен кехлибар и ванилия.

Bulgari - Aqva Divina



Изцяло летен, Aqva Divina напомня на морските вълни и соленият бриз около тях. Парфюмът връхлита със силни нотки на бергамот, пикантен розов джинджифил и тежък кехлибар, които пък са балансирани за свежест със сладостта на магнолия, дюля и пчелен восък.

Burberry - Brit Rhythm



Като пристрастяващ плодов летен коктейл, с акцентиран шик подтон, идва Brit Rhythm. Той е едновременно сладък и леко пикантен, като основните виновници за пристрастяващия аромат са лимон, портокал, жасмин и люляк. А упояващото въздействие се дължи на кехлибара и маслото от ветивер.

Aerin - Rose de Grasse



От всички нови аромати за пролетта, Rose de Grasse безспорно е най-повлиян от вечната красота на розите. В състава му присъстват цели три съставки, съсредоточени около цветето - Центифолия, българска роза и роза Абсолют. Останалата част от упоителния и всепоглъщащ аромат се дължи на виолетовото дърво и мускуса.

Salvatore Ferragamo - Signorina Eleganza



Свежо, чувствено и задължително за топлия сезон, новото творение Signorita връхлита сетивата със закачливи връхни нотки на грейпфрут и круша, придаващи жизнени и стимулиращи акорди за въвеждане в аромата. Бадемов прах и венчелистчета от златен османтус придават едновременно деликатност и интензивност в сърцевината. Основните нотки на пачули и бяла кожа създават усещане за суха основа, наситена чувственост и дълготрайно усещане върху кожата.

Nina Ricci - L'extase



Запомнящ се аромат с ясна идентичност. Целта на създателя Францис Куркдиян е да пресъздаде женската страст , желание и еротика. Ароматът разцъфва с мистериозните акорди на бели венчелистчета, рози и зърна розов пипер. След втори допир с аромата, се усеща опияняваща мускусна сянка, гонеща се със сиамски бензоин и кедър, а накрая завършва с топлия дъх на кехлибар.

Carolina Herrera - Africa



Новата лимитирана линия на оригиналния аромат от 2007 CH Africa е инспирирана от необятната Африка и по-специално нейната червена страна - саваната, залезите, женствеността и изтънчеността. Екзотичното преживяване започва с портокалова кора и теменужка, последвана по-дълбоко от чувствеността на канелата и изтънчеността на ириса. А базовите нотки включват сладка ванилия и тамян от Сомалия.

Jo Malone - Rock the Ages



Лимитираната колекция, състояща се от 5 отделни аромата, е вдъхновена от 5-те периода в Британската история: периода на Тюдорите, Грегориански, Викториански, епохата на Едуард VII и съвремието.

Tudor Rose & Amber

Характеризира се с богат и тежък аромат, с открояващи се кехлибар, джинджифил, роза Абсолют и карамфил.

Lily of the Valley & Ivy

Запомнящ се свеж аромат с преобладаващи нарцис, зелен брашлян и водна лилия.

Pomegranate Noir

Обхващащ Викторианската ера, позната още като английската ера на драмата, Pomegranate Noir запечатва чувствени нотки от розов пипер, жасмин и лилия, които драматично контрастират на фона на интензивните есенции от кедър, кехлибар, мускус и пачули.

Geranium & Verbena

Ароматните босилек и върбина се сливат с елегантния чар на мушкатото. Добавено е и точното количество ветивер, за да внесе харизма и неочакван обрат в иначе изчистения аромат.

Birch & Black Pepper

Изненадващия, чувствен аромат разкрива многопластов характер, изграден от натрупването на контрасти между черен пипер, бреза и кардамон.

 


 

More from View Sofia

More Beauty News