Следва

Професиална грижа в твоите ръце

Прическа според зодията

Преди да решиш да си направиш нова прическа или да си смениш цвета на косата, не е излишно да разбереш какво ще ти донесе това

Hair преди 15 години

Преди да решиш да си направиш нова прическа или да си смениш цвета на косата, не е излишно да разбереш какво ще ти донесе това според зодиака. Прическата силно влияе на самочувствието и светоусещането. Астрологията ще ти помогне да определиш своята вътрешна съвместимост с тази или онази прическа, или цвят на косата. Така можеш да моделираш живота си, внасяйки в него късмет и даже да коригираш здравето си.

Жители сме на Земята, планета от Слънчевата система и често забравяме, че не сме просто обитатели на определена местност, страна или земна територия, но и част от безкрайното космическо пространство. Космическата енергия оказва много силно влияние на всяко живо същество на нашата планета.

Слънцето, Луната и другите космични обекти и тела ни дават светлина и сила. Взривявайки се в пространството около Земята, метеори и метеорити предизвикват електромагнитни бури и разнообразни по мащаба си природни катаклизми. В зависимост от местообитаването си получаваме и поглъщаме в себе си космически излъчвания от разнообразен характер, които намират своето отражение в особеностите на нашето поведение и външност.

В метафизичното разбиране косите се явяват антени, проводници на космическата енергия. Дължината и цвета, а също и формата на прическата играят важна роля в приемането на космическите излъчвания. Затова изборът на прическа, привличаща успех, се осъществява след като си изясниш от какво всъщност се нуждае душата ти. От какво в дадения момент имаш нужда най-много от всичко в живота – от материално благополучие, лично щастие, или от израстване в кариерата. От това как си настроен зависи постигането на желания резултат.

И така, ако си недоволен от кариерата, акцентирай вниманието си върху прически от земните или огнени знаци на зодиака. Ако не ти достига трайно социално положение, избери стил, който улавя енергията на земните знаци и Везни. Прическите характерни за въздушните знаци и Дева ще ти носят успех при общуването с други хора и придобиване на нови знания и обучение. А в личния живот постепенно всичко ще се нареди от само себе си, ако прическата ти е добър проводник на енергията на водната или огнената стихия.

След като определиш от какъв род успех се нуждаеш, трябва да се съобразиш и под какъв зодиакален знак си се родил и да свериш вътрешната си съвместимост с тези или онези типове прически и цвят на косата. Например, прическите на огнените знаци са благоприятни за родените под огнени и въздушни знаци, а за родените под знаците от водната стихия, са противопоказни, тъй като могат да попречат на успеха им.

Прически привличащи енергията на въздушните знаци, са противопоказни за земните и добре подхождат на тези, чийто знак се отнася към въздух и огън.
Водните прически носят щастие на родените под водните и земни знаци, и са вредни за родените под огнен знак. Земните прически са подходящи за земните и водни знаци и опасни за въздушните.

Цветът на косата определя, енергията на коя планета от Слънчевата система човек приема. Формата на косата дава сведения за това какъв вид енергия преимуществено се използва от човешкия организъм.

За енергията на водните знаци – Рак, Скорпион, Риби са характерни прави, дълги, притежаващи силен блясък коси. Такива коси правят впечатление на струяща вода.

Косите на въздушните знаци – Близнаци, Везни, Водолей, са вълнисти и средно дълги.

Към земните знаци – Телец, Дева, Козирог, принадлежат еластичните и непослушни коси.

На знаците с огнена енергия – Овен, Лъв, Стрелец, съответстват коси с рижав отблясък и къса дължина.

Дължината на косата задава количеството и скоростта на възприемане на енергията от главния мозък. Например, колкото по-дълги коси, толкова по-голям обем енергия поглъща човек, но толкова е по-дълъг пътя й до непосредственото осъзнаване.





При избора на дължина, обърни внимание на следните препоръки:
- Дългите коси дават повече сили, но забавят реакцията и хода на събитията в живота
- Късите коси снабдяват организма с груба, но мощна енергия, ускоряваща протичащите в организма процеси, а също и реакцията на хода на събитията

Извод: Ако искаш да задържиш щастлив период в живота, има смисъл да пуснеш косите по-дълги. А ако трябва да постигнеш нещо за кратък срок, то за това ще ти помогне късата коса.

Забелязано е, че повечето успешни в работата и неуспешни в личния си живот жени предпочитат къси прически. Възможно е това да е свързано с факта, че късата женска подстрижка неволно разрушава женското щастие, добавяйки активна мъжка енергия.
Прическата на определен знак от зодиака се явява отличен радар, улавящ нужните космически транслации. Включвайки се в енергията на ту един, ту друг вид – изменяйки формата на прическата, структурата и цвета – можеш да променяш живота си в желаната посока.

Огнени:

ОВЕН – къси спортни подстрижки. Такава форма придава динамичност и действа подмладяващо. Прическите на този знак способстват за мощно преобразуване на организма, изпълвайки го с енергия. Хората със слабо здраве на старини, често се подстригват късо. Това ускорява обмена на веществата и способства за оздравяването. Овенът отговаря за правилното снабдяване с кръв на главния мозък. Използвайки неговите прически, човек лекува мозъка си и стабилизира дейността му. Този стил дава пробивност и реализиране на личните планове, измъквайки се от всякакви жизнени ситуации без чужда помощ. Ускорява жизнения ритъм, помага на човек да намери своето предназначение.

ЛЪВ – най-добрият проводник на енергията на този знак естествено е класическата прическа „лъвска грива”. Този стил се постига посредством специална стъпаловидна подстрижка. Но, за да прилича действително на лъвска грива и да не се разпилява под най-малкото въздействие на вятъра, може да се добави малко въздух като косата се накъдри (ако не е естествено къдрава). Лъвът контролира работата на сърцето. Прическите на този знак разкриват творческите способности, правят човека уверен в себе си, добър, романтичен. Добавят в характера жизнерадост, веселие, но също заставят нещата да се взимат при сърце.

СТРЕЛЕЦ – не обича строгост както в поведението, така и в дрехите и прическата, но в същото време избягва екстравагантността. Женските варианти на прически стрелешки тип е съчетаване на къса подстрижка отпред с дълга конска опашка отзад. Мъжките прически принадлежащи към този знак често може да се наблюдават в историческите и псевдо-исторически филми. Тези прически може да се видят на изображенията на Зевс-гръмовержеца и други древни богове. Този стил носи успех в обществената, политическата и религиозната дейност. Стрелецът дава на човек самоуважение и коригира работата на черния дроб.

Земни:

ТЕЛЕЦ – прически със средна дължина най-добре привличат енергията на този знак. Те могат да бъдат разнообразни по форма и метод на изпълнение, но стилът на Телеца са винаги свободно падащите коси. Тупирането и средства като лак, гел, восък, които нарушават възприемането на формите като природно естествени са неприемливи. Използването на този стил позволява да се коригира работата на стомаха и гърлото. Дава стабилност в материално отношение.

ДЕВА – това е един от малкото знаци, чието любимо занимание се явява маскирането на собствената природна красота заради изкуствена. Добавянето на изкуствена коса – сгъстяване, удължаване, кичури, перуки, създава добри условия за привличане на енергия необходима за справяне с големи количества скучна и къртовска работа. Прическите Дева дават успех в обучението, занаятите и търговията. При това те активират работата на стомашно-чревния тракт.

КОЗИРОГ – ключова позиция при формиране на прически според този знак е съкращаването до минимум на разходите за грижата на косата. Характерният стил мъжка прическа ясно улавяща енергийните вибрации на този знак е подстрижката нула номер. Женският вариант – прибрани коси под шапка, кърпа. Този стил особено подхожда на притежателките на дълги коси, които не желаят заради ръст в кариерата да си отрежат девическата красота. Енергията на Козирога носи успех в материалната сфера и способства за професионална кариера. Този стил управлява здравето на зъбите и костната система.

Въздушни:

БЛИЗНАЦИ – всички манипулации с косата, проведени с помощта на достиженията в химията – боядисване, къдрене, се намират под въздушната енергия на този знак. Най-добре енергията на този знак провеждат пепелявите (леко синкави), вълнисти коси средна дължина. Прическите на Близнаците хармонизират нервната система и състоянието на горните дихателни пътища. Стилът им отлично привлича ресурси, необходими в сферата на общуването, дава успех в ученето и пътуванията.

ВЕЗНИ – класика, символ на елитарност, пищни, но строги прически „за един ден”. Изящно подредените женски коси създават усещане за недостъпност на притежателката на такава прическа. Мъжките прически на този знак подчертават мъжествеността и строгостта. Класиката в облеклото и прическата позволяват на човека да общува само с хора, принадлежащи към неговия кръг и без колебание да взима верните решения.Такава прическа помага да се намери компромисно решение и да се наложат спокойни отношения с любимите хора. В сферата на здравето стилът на Везните регулира работата на бъбреците.

ВОДОЛЕЙ – единственият знак, който няма привързаност към форма, дължина или цвят на косата. Главната характеристика тук е екстравагантност, но и популярност на прическата. Водолея изпреварва времето и разпознавайки вътрешните потребности на хората формира нетрадиционните стилове в модата и прическите. Изборът на прическите на Водолея позволява започване на нови проекти и уреждане на отношения между хората. Този знак контролира здравето на кръвоносните съдове, хармонизира работата та артериите и вените.

Водни:

РАК - на този знак подхожда право каре.Това е любимия стил на средновековните кръстоносци, който насища тялото с физическа сила. Прическите на този знак способстват за добро усвояване на храната, нормализират отношенията с по-старото поколение, защитават рода. Помагат за създаване на семейство, при това изборът непременно ще бъде одобрен от родителите.

СКОРПИОН – прическите на този знак са в стил „вамп”, както мъжките, така и женските. Косите способстващи за събиране на енергия, необходима за този воден знак са прави и гладки. Те могат да са късо подстригани, за да добавят огън във водата. Подобен стил подчертава особената сексуалност на този знак и провокира към запознанство с лица от противоположния пол. Прическите от този знак дават поддръжка и защита на висшите сили в екстремни ситуации, увеличават сексуалността в двата пола. В оздравителен план контролират работата на половата система.

РИБИ – този знак символизира всемирна хармония. Неговите прически носят в себе си огромен космически смисъл. Това са всякакъв вид плитки и прически, където преплетените кичури коса символизират сливане на различните сили във Вселената в едно. Тези прически помагат за придобиване на вътрешна хармония и покой, дават покровителството на висшите сили във всички дела и проекти. Рибите управляват обмена на веществата и нервната система. За оздравителни цели оказват мощно лечебно въздействие на състоянието на целия организъм.

More from View Sofia

More Hair