Следва

Александър Кадиев показа новородената си дъщеря

От любов към големия екран: Какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Когато има толкова много кино около нас, просто няма как да пропуснем нещо. А и не искаме да го правим, защото към добрите филми лесно се пристрастяваш и никога не омръзва...

Movies & TV преди 9 години

Когато има толкова много кино около нас, просто няма как да пропуснем нещо. А и не искаме да го правим, защото към добрите филми лесно се пристрастяваш и никога не омръзва.

През изминалата седмица освен пленилите ни трейлъри (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4), заради които само сменяхме киносалона за разнообразие, ни плени и една уникална прожекция на френския "Сьориз", сниман в България.

И преди да видим какво ново ни очаква, ще припомним, че София Филм Фест има програма за тематичната рубрика "Кино и Вино", на която ще се наслаждаваме чак до края на месеца.

А сега е време за Action!

"У дома" ("Homе")

Актьорите:

Режисьорът: Тим Джонсън

Сюжетът: Анимационната лента разказва за приятелско настроена извънземна раса, която се премества на Земята с надеждата, че така ще се скрие от своя смъртен враг. Но когато един от новопристигналите извънземни случайно уведомява враговете за местонахождението си, той е принуден да търси скривалище на непознатата за него човешка планета.

В негов спътник се превръща младо земно момиче, с чиято помощ той си проправя път през постапокалиптичната Америка и научава повече за човешките същества и техните чувства.

Премиерата: 27 март (България)

"Малки бъркотии" ("A Little Chaos")

Актьорите: Кейт Уинслет, Стивън Уадингтън, Матиас Шоенертс, Хелън Макрори, Стенли Тучи, Дженифър Ел, Алън Рикман, Ейдриан Скарбороу, Даниел Уеб

Режисьорът: Алън Рикман

Сюжетът: В "Малки бъркотии" носителката на "Оскар" Кейт Уинслет и Алън Рикман (вече в ролята и на режисьор) работят отново заедно - за първи път след снимките за "Разум и чувства" преди близо две десетилетия.

Годината е 1682. Сабин Де Бара (Уинслет) е волева млада дама и талантлив озеленител, работеща в градини из френската провинция, докато един ден не получава неочаквана покана - да се яви на интервю за работа в двора на крал Луи XIV (Рикман).

При срещата си с нея известният архитект на кралските паркове Андре Льо Нотр (Матиас Шьонертс) първоначално е смутен от далновидността и начина й на мислене, но в крайна сметка решава да повери именно на нея изграждането на една от основите градини в новата резиденция на Краля Слънце - Версайския дворец. Наблюдавайки постоянството, с което Сабин следва плановете си, с течение на времето Льо Нотр се вижда принуден да признае ползите от "малките бъркотии" в работата й.

Премиерата: 27 март (България)

"Дани Колинс" ("Danny Collins")

Актьорите: Мелиса Беноист, Джош Пек, Кристофър Плъмър, Боби Канавал, Дженифър Гарнър, Анет Бенинг, Ал Пачино, Арти Ман

Режисьорът: Дан Фогелман

Сюжетът: Все още радващ се на успеха на старите си хитовете, певецът Дани Колинс (Ал Пачино) сякаш има всичко – пари, слава, нова годеница, пълни зали… Уви, годините бурен живот, множеството провалени връзки и изпълняването на едни и същи песни вечер след вечер са започнали да оказват отрицателното си влияние над някога дивия рокаджия.

Когато един ден дългогодишният му мениджър (Кристофър Плъмър) му връчва писмо, написано до него лично от Джон Ленън преди 40 години, но така и недоставено, Дани решава да се вслуша в съвета на идола си и да следва сърцето си, макар и с десетилетия закъснение. Той отменя предстоящото си разпродадено турне и се усамотява в хотел в малко градче в щата Ню Джърси, за да се опита да преоткрие любовта си към музиката и семейството, което е изоставил някога, по пътя към славата…

Премиерата: 27 март (България) 

"Отвличането на Хайнекен"

Актьорите: Даниел Алфредсън

Режисьорът: Антъни Хопкинс, Сам Уортингтън, Джемайма Уест, Джон Артър, Джанет Лин Кери, Томас Кокюрел

Сюжетът: Неразказаната история за планирането, изпълнението, разследването и развръзката на едно от най-известните отвличания в историята - това на бирения магнат Алфред "Фреди" Хайнекен, което все още държи рекорда за най-висок откуп.

Премиерата: 27 март (България)

More from View Sofia

More Movies & TV