Следва

В ритъм...

Непотвърдено: Lanvin се продава

Носят се слухове, че моментната собственичка на Lanvin, медиамагнатът Шоу-Лан Уонг от...

All fashion преди 9 години

Носят се слухове, че моментната собственичка на Lanvin, медиамагнатът Шоу-Лан Уонг от Тайван, планира да продаде френската модна къща, купена от нея още през 2001-а, годината, в която и назначи на поста креативен директор Албер Елбаз.

Слуховете към момента са само слухове и нямат никакво официално потвърждение. Твърди се, че Шоу-Лан Уонг търси потенциални купувачи на соите акции от Lanvin. В пространството вече се носят предположения за сътрудничество с Kering или LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Investments SPC, както и с някои китайски компании, инвестиращи в луксозна мода.

В пресофиса на Lanvin коментират слуховете витиевато: «Мадам Уонг действително е получавала съобщения за изразен интерес към покупка на модната къща — през цялото време, откакто работи тук. Но не е отговаряла на тях».

Шоу-Лан Уонг купи Lanvin от L'Oreal преди 14 години, а преди 8 продаде част от бизнеса в частта му за парфюмерия и козметика - Inter Parfums SA, за 22 милиона евро. Тогава тя обоснова решението си с намерението на новия екип да хвърли всички сили в развитието на линиите ready-to-wear и аксесоари.

More All fashion