Следва

Хранителен режим за борба с рака

Номинации и награди

В 85% от случаите, в които просто искаш да отидеш на кино, да изгледаш хубав филм с приятна компания и да оползотвориш няколкo часа...

Events преди 15 години

В 85% от случаите, в които просто искаш да отидеш на кино, да изгледаш хубав филм с приятна компания и да оползотвориш няколко часа, които да помниш дълго, изборът ти зависи преди всичко от имената, изписани на рекламната брошура. Защото е важно кой играе ролята.

Това признание получиха актьори като Ева Лонгория Паркър, Джони Деп, Дейвид Духовни, Дженифър Лопес, Камерън Диас и др. на 66-тата церемония "Златен глобус" в х-л "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис тази нощ. 25 категории, над 100 номинации на най-добрите филмови постижения и най-добре изиграни роли, жури от 90 чуждестранни журналисти – всичко това може да отстъпи единствено на наградите „Оскар”.

Номинации и награди:

Най-добра драматична актриса:

Мерийл Стрип - "Съмнение", както и за актриса в „Мама Миа”; Ан Хатауей - "Рейчъл се омъжва", Анджелина Джоли - "Подмяната" и Кристин Скот Томас "Обичах те толкова дълго".
Печели Кейт Уинслет – „Пътят на промените".

Най-добра драма:


"Читателят", "Пътят на промените", "Странният случай с Бенджамин Бътън" и "Фрост/Никсън", като последните два филма са с по пет номинации;
Печели "Slumdog Millionaire".

Най-добър драматичен актьор:

Брад Пит ("Странният случай с Бенджамин Бътън"),  Леонардо ди Каприо ("Пътят на промените"), Шон Пен ("Милк"), Леонардо ди Каприо ("Пътят на промените"), Франк Лангела ("Фрост/Никсън").
Печели Мики Рурк ("Кечистът").

Най-добър мюзикъл или комедия:


"Мама мия!", "Happy-Go-Lucky", „Изгори след прочитане”, "В Брюж".
Печели "Вики Кристина Барселона".

С най-много номинации, общо 22 е телевизионната мрежа НВО:

Най-добра актриса в драматичен телевизионен сериал е носителката на „Оскар” Ана Пакуин за изключително успешния в САЩ сериал „ИСТИНСКА КРЪВ” (True Blood) най-новата оригинална продукция на НВО, която и българските НВО зрители могат да очакват от 6 февруари, всеки четвъртък, от 23:00 ч.

За най-добър мини-сериал или телевизионен филм, за най-добра актриса в мини-сериал или телевизионен филм – за Сюзън Сарандън и за най-добър актьор в мини-сериал или телевизионен филм – Ралф Файнс е „БЪРНАРД И ДОРИС”, който НВО ще излъчи тази неделя, 11 януари, от 21:05.

Историческият епос в 7 части „ДЖОН АДАМС”, който българските НВО зрители видяха през декември 2008 г. и който грабна 11 статуетки „Еми” миналата есен, е с 4 ниминации и спечели награда за най-добър мини сериал, а Лаура Лини и Пол Джамати са наградени за най-добри актьори в мини продукцията, а Том Уилкинсън за поддържаща роля в сериала.

За най-добър комедиен телевизионен сериал, най-добър актьор в комедиен телевизионен сериал – за Кевин Конъли, най-добър поддържащ актьор в комедиен телевизионен сериал – за Джеръми Пивън е и друга оригинална продукция на НВО – сериалът „АНТУРАЖ”, чийто 4-ти сезон българските зрители могат да проследят от 7 февруари, всеки петък, от 21:30 ч. по HBO COMEDY.

С номинации за „Златен глобус”е и „CALIFORNICATION: СЕКС ДО ДУПКА” на Showtime, чийто втори сезон дебютира за България снощи по НВО, от 21:05 ч.

Ако си пропуснал да проследиш тази нощ връчването на наградите на живо по HBO, то гледай го пак там идната събота на 17 януари.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.