Следва

Лежерната небрежност на обувките - Пролет 2015

Men's Еxhibit: Английският бранд Pretty Green с колекция, вдъхновена от Пинк Флойд

Създаден от Лиъм Галахър през 2009, Pretty Green е бранд, известен с това, че създава мъжко облекло в...

All fashion преди 9 години

Създаден от Лиъм Галахър през 2009, Pretty Green е бранд, известен с това, че създава мъжко облекло в духа на най-стилните Брит музиканти. Досегашните колекции са били вдъхновени от Бийтълс, Пол Уелър, Дейвид Боуи и The Jam. Названието Pretty Green идва именно от едноименната песен нa последната английска пънк рок банда. Този сезон марката има ново легендрно вдъхновение – Пинк Флойд.

Изтърканите дънкови якета, тениските тип „поло" и дънките са обичайните основни елементи на тези колекции. Това, което отличава тази, са принтовете. Всеки, който е виждал обложката на албума на Пинк Флойд „The Dark Side of the Moon", считана за една от най-великите корици на всички времена, веднага ще разпознае откъде са вдъхновени характерните модели на колекцията. Всъщност най-отличителната шарка в облеклата е взета именно от емблематичното творение на графичния дизайнер Сторм Торгерсън, създал обложките на безброй легендарни рок изпълнители.

Обложката на албума:



Риза от колекцията:



Друг характерен принт за колекцията са птиците, които Pretty Green определят като „символ на свободата и преходната човешка приорда" и основен мотив в работата на Торгерсън. Вероятно създателите на колекцията не са взели това под внимание при замисъла ѝ, но нестандартните животински принтове са и хитова тенденция тази пролет!

Така че, освен че ще се сдобият с емблематична дреха, господата могат да бъдат и в крак с тенденциите. Във връзка с животните - една от тениските в колекцията е с принт във формата на прасе - основен мотив в творчеството на Pink Floyd. Без това групата нямаше да бъде почетена подобаващо. Нямаме търпение при следващото си пролетно пътуване до Острова да се сдобием с някое колекционерско парче от тази колекция на съвсем достъпна цена.

Още модели от колекцията:








 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.