Следва

FASHION STARTER: Сако, мъжка риза, Levi’s, каубойски ботуши, два златни пръстена и Фран Лебовиц

Марк Джейкъбс се предаде пред социалните мрежи

Марк Джейкъбс продължава да заема челно място в модните хроники.Този път новината е, че си е...

All fashion преди 9 години

Марк Джейкъбс продължава да заема челно място в модните хроники.Този път новината, че си е направил Инстаграм профил развълнува феновете му почти толкова, колкото настоящите промени в модната къща. Ходът на дизайнера предизвика бурни реакции, защото Джейкъбс публично е демонстрирал остро мнение за социалнитe мрежи, и то съвсем скоро.

Миналия месец, в интервю със самата Сузи Менкес, редакторът на Vogue International, американският дизайнер заяви: „Толкова съм отблъснат от цялото това нещо със социалните медии. Не го разбирам, не ме привлича, нито пък ме привличат компютрите и работата на лаптоп.“

И добави: „Не ми харесва да чета книга на устройство. Обичам книги с твърди корици и текстове на лист хартия. Обичам списания, не ми пука ако разнасям 50 килограма списания, предпочитам така, пред това да ги чета в интернет. Просто не съм от това поколение. Разбирам защо е толкова привлекателно, но не и за мен.“

След всичко цитирано, логично се чудим - какво накара Джейкъбс да промени мнението си през последните няколко седмици?

Независимо от странноста на решението, дизайнерът бързо набра фенове – 47 000 души избраха да го последват в Инстаграм след първата му публикация преди 4 дни. Това бе простo негова снимка с текст „Без филтър, само пълнител“ (игра на думи в английския: “No filter, just filler”).

 

No filter, (some filler)!

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Към днес феновете му в социалната мрежа са вече 52,000, а втората му публикация е отново шеговита – снимка с кучето му Невил, което участва в последната кампания на марката. Това куче, между другото, си има собствен Инстаграм профил открай време и е обожавано от публиката. Изглежда Марк все пак иска да го последва.

 

Keeping up with what's in print...

A photo posted by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

More All fashion