Следва

INSTAGRAM моменти... #NOMAKEUP #SELFIES

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 30 март - 5 април

Тази пиеса е комедия. Тя фино пародира клишетата и предразсъдъците...

Events преди 8 години

Животът се получи, Театър Реплика

Кога: 30 март, 19.30 часа
Къде: I AM STUDIO, ул. Г. С. Раковски 149
 

От Павел Пряжко
Режисьор: Алексей Ершов
Асистент: Доротея Белчева
Худ. ръководител: Георг Жено
Художник: Лили Джагарова
Участват: Ованес Торосян, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Благой Бойчев, Боряна Пенева и Ирина Андреева

„Заглавието на пиесата не предполага нито ирония, нито сатира, аз съм пределно честен в утвърждаването на това, че животът на моите герои се е получил.”

(Павел Пряжко)

Тази пиеса е комедия. Тя фино пародира клишетата и предразсъдъците, в които сме се оплели – какво е приятелството и забавлението, какво е бракът и верността и изобщо – какво е животът. И докато наблюдаваме смехотворните, понякога дори жалки лични взаимоотношения между героите, разбираме едно – че най-глупавото, което правим е да очакваме рецепта за щастие. Така, след много смях от сцената, и актьорите, и зрителите стигат до един извод: точно, когато най-малко очакваме, животът наистина може да се получи.

 

Фотографска изложба "МИГНОВЕНИЯ" на Юлиян Табаков

Кога: 3 април, 18.30 часа
Къде: Галерия Райко Алексиев

"МИГНОВЕНИЯ" е изложба, включваща няколко серии от широкоформатни фотографии - портрети на голямата българска актриса Златина Тодева. 
 
Крехкият образ на нейната голота показва старостта и тялото, преди да бъде напуснато. Отделните серии преминават от интимност и копнеж и достигат до сакралност.
 
Фотографиите са заснети през януари 2007г., непосредствено преди Златина Тодева да си отиде от този свят. Те запечатват образа й за последно. 
 
Освен широкоформатните изображения, ще се представят и части от други фотографски серии в по-малък формат, за да се постигне максимално разгръщане на проблематиката върху, която ще бъде изградена изложбата. 
 
Желанието на Юлиян Табаков е да предизвика размисъл върху някои от вечните теми: старост, смърт, любов, начало и край. Те присъстват неотменно в мислите на всеки един от нас, било то на съзнателно или подсъзнателно ниво. Те са неразделна част от живота, което ги прави универсални.



SOLAR EASTER TRINITY 2015

Кога: 3 април, 22 часа
Къде: Inter Expo Center

Четвъртото издание на фестивала SOLAR EASTER се завръща на 3 април и обещава да бъде едно от най-грандиозните събития случвали се някога на електронната сцена у нас.

Със своя прогресивен и креативен размах организаторите събират на едно място над 10 от световните водещи фигури в техно музиката. Тази година артистите ще са разделени в две зали, като отново ще имаме щастието да слушаме качествената селекция на двете паралелно случващи се събития с отделен лайнъп в един ден. На сцената на FLOOR 1 ще свирят SETH TROXLER, TALE OF US, PACO OSUNA, ANDREA OLIVA и VALDY. На FLOOR 2 пък ще видим MARCEL DETTMANN, AUDION, PAUL RITCH, MATTHEW DEAR, GAISER, PHILIP CHERNIKOV.



СВЕТОВЕН ДЕН ЗА Бой с възглавници

Кога: 4 април, 16.00 часа
Къде: Площад Св. Неделя

София се завръща отново на БОЙНОТО ПОЛЕ! Столицата ще се включи в Международния ден на боя с възглавници, който се провежда в над 130 града по целия свят.

Вземи любимата си бойна възглавница, ПОКАНИ най-добрите си приятели или най-лошите си врагове и се включи в приключението! 

>> ИЗБЕРИ СИ ЦВЯТ НА ДРЕХИТЕ! (зелено, жълто, червено или синьо ) За разпределение по "АРМИИ"!

Инициативата в София е дело отново на „SWIFT GAP EVENTS” – групата, предоставяща алтернативно забавление в сивото ежедневие.



ONE MAN PARTY

Кога:
4 април, 22.30 часа
Къде: Студио „Орфей“

На 4-ти април в Студио „Орфей" Иван Шопов ще представи 4-те си актуални музикални проекта пред българските си фенове!

Публиката ще може да се наслади на 7-часов ексклузивен сет от Иван Шопов, Drum Kid, Balkansky и Cooh, но уловката е, че артистичните персонажи са четирима, а човекът – един! На 4-ти април в Студио „Орфей" Иван Шопов ще разкрие всичките си творчески лица пред родната публика. Обичан от феновете както по света, така и в родината си, Иван Шопов от град Троян е диджей, продуцент и художник, който понастоящем завладява целия свят с иновативните си музикални и арт проекти.

Началото на уникалното събитие за родната електронна сцена ще бъде дадено още в 23:00 часа, когато Иван Шопов ще открие музикалното пътешествие с авторска амбиент селекция.

БALKANSKY е проектът на Иван, в който заедно с Теодосий Спасов и Иво Христов смайват всички със специфичен бленд от дълбок дъбстеп и фолклорни мотиви. 

Псевдонимът CООH, под който Шопов издава и пуска разтърсващ дръм енд бейз е първата музикална трансформация на Иван. С нея той си пробива пътя към дебрите на тъмната електронна сцена и загатва на всички, че има сериозни намерения към нея.

Постепенно артистичният му път го довежда до техно музиката, която създава под името Drum Kid, където нещата стават още по-сериозни и Иван затвърждава позициите си на един от най-сериозните играчи на сцената у нас. 

Освен всичко това, Иван Шопов е и създател на независимия лейбъл ABCD, който издава както неговата, така и музиката на други млади и талантливи артисти.



Бахов Концерт на възглавници

Кога: 5 април, 11 - 17 часа
Къде: Съюз на Архитектите в България, ул. “Кракра” №11

В Германия, “земята на поетите и мислителите“ особено значима е фигурата на Йохан Себастиан Бах. Концерти на възглавници ще се спрат на неговото творчество. Всеизвестен факт е, че той е имал цели 20 деца. Няколко от тях също стават известни композитори, но никой не достига славата на баща си. Смята се, че Йохан Себастиан е написал около 11,000 произведения, но до нас достигат малко над 1000. Те са пример за истинско майсторство в композирането и гениално вдъхновение. Самият композитор е бил изкусен изпълнител на клавесин, орган и цигулка. Писал е произведения за почти всякакви инструменти и на практика няма музикант, който да премине обучението си без да се запознае с творчеството на Бах.

В Бахов Концерт на възглавници ще чуем музиката на великия композитор изпълнена на цигулка и китара. Цигуларят Тодор Николаев пристига специално за концерта от Лондон, където се радва на успешна преподавателска и изпълнителска кариера. Той ще си партнира с китаристката Надежда Митева, с която са сътворили една приказна музикална история за малкия кос.

Един час преди концерта ще се проведе "Работилница на възглавници", където децата ще могат да изработят играчки от подръчни и естествени материали за спомен от творческия екип на Онче Бонче. Тя е напълно безплатна за всички посетители на Концерти на възглавници. 

За да присъствате на Бахов Концерт на възглавници може да закупите вашия билет за събитието на www.pillows.bg или да направите резервация на същия адрес.

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.