Следва

Отличиха Анджелина за "Най-добър злодей"

Връчиха награди "МаксиМ" за постижения в театралното изкуство

Това е единствената по рода си награда, в която един театър се съобразява само със своя вкус, със...

Events преди 9 години

Това е единствената по рода си награда, в която един театър се съобразява само със своя вкус, със своите зрители и отдава заслужено признание на колегите си за постижения през изтеклия театрален сезон. Наградите "МаксиМ" винаги са създавали неповторима атмосфера на колегиалност, съпричастие и ползотворно съратничество. Те са носители радост както на отличените така и на колегите им, които са ги избрали.

Тази година носители на "МаксиМ" са:

Категория “Водеща женска роля” - Антоанета Добрева - Нети / на снимката горе/ за ролята й на Раиса Гурмижска в "Стреляйте по артиста"



Категория “Водеща мъжка роля” - Милен Миланов за ролята му на АА в "Емигранти"



Категория “Поддържаща женска роля” - Гергана Данданова за ролята и на Мария в "Йерма"



Категория “Поддържаща мъжка роля” - Иван Радоев за ролята му на Стефан Драгоданоглу в "Полите на Витоша"

В надпреварата за призовете тази година се включиха всички актьори, участващи в постановките, реализирани на сцената на Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” през сезон 2014 / 2015 г.

"Йерма"- реж. Диана Добрева
“Откраднати разкази" - реж. Красимир Спасов
"В полите на Витоша" - реж. Красимир Спасов
"Емигранти" - реж. Диана Добрева
"Стреляйте по артиста" - реж. Николай Ламбрев - Михайловски

Театър "Българска армия" присъжда и наградата "Златен чук", която е за Майсторско техническо изпълнение и всеотдайност в работата на техническия състав на театъра.

Тази година носител на наградата "Златен чук" е Калин Тодоров, служба Художествено осветление.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?