Следва

Джулиан Мур - твърде слаба актриса, за да рекламира туризма на Турция

Соня Йончева изпълнява арии от Масне и Пучини

Вече е ясна програмата за концерта на Соня Йончева със Софийската филхармония, който...

Music преди 9 години

Вече е ясна програмата за концерта на Соня Йончева със Софийската филхармония, който ще се проведе на 5-ти април от 19:00 часа в зала „България“ под диригентството на маестро Доминго Хиндоян. Младата оперна звезда подготвя концерт в две части. Първата с арии от Жул Масне, а втората с произведения от Джакомо Пучини, някои, от които част от дебютния й албум „Paris, Mon Amour", издаден у нас на 30/01 от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical. В програмата са включени дуетни изпълнения с брат ѝ - Марин Йончев, победител в първото музикално реалити шоу в България „Star Academy”. След концерта, певицата ще направи кратка среща с българските си почитатели, които ще имат възможността да си вземат копие от албума й, с личен автограф от Соня Йончева.

Изборът на арии, създадени в епохата Бел Епок, дават прекрасната възможност на Соня да разкрие вокалния си и драматичен потенциал и да демонстрира своя „поразително красив, лиричен, разкошен и проникващ сопран“. (New York Times). Тенорът Марин Йончев ще зарадва публиката и с две самостоятелни изпълнения, а Софийска филхармония ще открие концерта с увертюрата La forza del destino от Верди, а след паузата и с произведение от Дебюси.

Дни след концерта си у нас, Соня Йончева ще присъства на най-престижните отличия в в света на операта, Международните оперни награди 2015, които ще се проведат на 26-ти април в театър Савой в Лондон. Тя е номинирана в категорията „Най-добра певица на годината“ заедно с изключителните звезди от тазгодишния сезон на Метрополитън опера Анна Нетребко, Анита Рачвелишвили и Джойс ДиДонато, немското сопрано Аня Хaртерос и Людмила Монастирска. Любопитен факт е, че носителката на наградата в тази категория през 2014г. - Диана Дамарау - прави дебют именно с ролята на Виолета в „Травиата“ за МЕТ през 2013г. заедно с Пласидо Доминго в ролята на Жермон, който пък е човекът подкрепил Соня по пътя й към голямата опера.

Соня Йончева печели още едно огромно признание на таланта си - ексклузивен звукозаписен договор с една от най-големите компании в света на класическата музика – Sony Classical, с която издава дебютния си албум. Освен арии от оперите „Иродиада”, „Сафо” и „Таис” на Масне, „Вилите” и„ Бохеми” на Пучини, албумът включва музика от Гуно, Офенбах, Месаже, Льокок, Верди и представя оперни героини, свързани с Париж - градът, с който младата певица винаги е имала специална връзка.

Концертът на Соня Йончева със Софийска филхармония под диригентството на маестро Доминго Хиндоян се реализира благодарение на Фондация „Америка за България“. Билетите за събитието в зала „България“ на 5 април са на цени между 20 и 70 лева и вече са в продажба на касите на Филхармонията или онлайн на ticketplus.bg.
 

More from View Sofia

More Music