Следва

Love to quote: 7+1 зареждащи цитата за по-богата седмица

Забележително носени. Любовна история от плат

Марката кецове със звезда не само е жива легенда, а легенда, която живее толкова много животи...

All About Life преди 9 години

Марката кецове със звезда не само е жива легенда, а легенда, която живее толкова много животи. Converse улавят ярката индивидуалност в ход, защото не само всеки техен модел, а и всеки техен чифт идва със заряда да бъде различен, личен и никога безличен. Като индивидуален почерк, свойствен спомен и като закачливо намигване на нещо забележително по своята уникалност.

Скок в удобството, отскок към стила



Преди близо век, Маркис Конверс полага основите на фабриката за обувки от текстил и гума, с идеята за масови серии удобни и практични обувки за хора от всеки пол и възраст. През 1920те Converse стъпва на игрището с линията All Stars - модели с високо захващане на крака, и подсилена предна част, същата онази, която днес всички разпознаваме. Баскетболистът Чък Тейлър пръв оценява многократно по-големия комфорт в играта с тези обувки и се превръща в посланик на нововъведението за спорта.

През идните десетилетия практични разработки на Converse All Stars печелят милиони ценители от най-различни спортни и тренировъчни дисциплини, но също и интереса на големите звезди на изкуството и шоубизнеса. През 50те Джеймс Дийн и Елвис Пресли вече носят своя Converse. Скоро марката се превръща в класически елемент на инак трудния за канонизиране бунтарски стил с неговите движения, от гръмката музика, през алтернативния поглед в изкуството, до разтърсването на сивото ежедневие със свободен стил.

Направени от Converse, направени от теб



Кецовете на Converse, универсално неглижарски, са и забележително дизайнерско изобретение, което разгръща неограничено поле за изява на абсолютно всеки от нас. Плюс свободата от това рискът от момент на лош вкус да бъде сведен до абсолютен минимум, без значение дали ще решим да рисуваме розов чифт със син химикал, да поливаме черен с белина, или просто да си носим белия чифт през дъждовния сезон по калните улици. След всичко това всеки от тези чифтове е напълно възможно да се окаже подходящ дори за носене със сако. Или скъпа рокля.

Зад Converse вече има сериозна история, но и всеки кец често разказва някоя своя история, била тя и по-скоро несериозна. Какви ли истории биха разказали твоите Converse-ки?
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.