Следва

Converse, историята на моя чифт: Екатерина

Converse, историята на моя чифт: Миглена

В последните шест години съм имала поне тридесет чифта Converse, не се шегувам...

All About Life преди 8 години

Първият чифт Converse

В последните шест години съм имала поне тридесет чифта Converse, не се шегувам. Пристрастена съм. Открила съм вариант да ги впиша в почти всеки свой аутфит. Първият ми чифт беше класически нисък бял модел. И много трудно реших изобщо да си ги купя.
За мен кецовете и маратонките във всичките им форми бяха обувки, подходящи единствено за спорт. Обувките в гардероба ми бяха официални, елегантни, ежедневни, всичко друго, но не и спортни. А бях студентка по археолгия.

Първият ми чифт Converse се озова в гардероба ми заради лятна практика на археологически обект. Всеки ден в продължение на двадесет дни се качвах на над 1000 метра надморска височина. И след тези двадесет дни просто си купих още два чифта и почнах да експериментирам.

Мисля, че съм минала през всички цветове, които се предлагат. Била съм на рожденни дни, официални вечери и партита с Converse. И съм изглеждала добре. Слагала съм ги на малка черна рокля и на бойфренд джинси. И всеки път, в който се колебая дали е удачно, понеже събитието е много официално, се сещам как Джералдин Чаплин се разходи с бели кецове на 33-тата церемония на кинофестивала в Москва, в подкрепа на българския филм “Кецове” и си казвам, че е напълно удачно.

Всички ги имаха

Ниски или високи, задължително червени. Превзеха тротоарите и булевардите. Първоначално ми се сториха много ярки, а и не беше моят цвят. Освен червената си коса, нищо друго не нося в този цвят. Но не мина повече от месец и се поддадох на вълната, превзела града. Всъщност градовете по цял свят, чевените килими и всяко VIP събитие. Нямаше известна личност, която да не бе забелязвана поне веднъж с тях. И някак като си тръгнеш със заветния чифт от магазина, ти става много приятно. За да се различа от тълпата, условно подмених оригиналните бели връзки с червени и така поръсих с доза индивидуалност моите червени обувки. И започнах да се разхождам из Изумрудения град, като Дороти с моя вълшебен чифт.

Converse ефект

Често се улавям, че когато някой тренд се появи и хората го възприемат до степен на клониране, се дразня много. Заричам се, че не бих си го взела никога. Но колкото повече го виждам, толкова повече си представям колко добре бих го съчетала. По-добре от "тълпата". Издигам алтер егото си до степен да се убедя, че на мен ще стои различно и нахлувам в съответния магазаин.

Така стана и с високия чифт Converse с американския флаг, който от върховете, на които обикновено се издига се приземи по градските паважи върху краката на фешън поклонниците. Никога не съм разбирала защо националните флагове изобщо трябва да се веят другаде освен пред президентства и министерства, но линиите и звездичките на този винаги успяват да избегнат това възприятие. Моята версия е в монохромни тонове и е по-скоро загатнат мотив, отколкото крещящ лозунг. И наистина стои добре. Долу знамената, грешка - шапките!

Виж още: 

Converse, историята на моя чифт: Елена

Converse, историята на моя чифт: Екатерина


 

More from View Sofia

More All About Life